PAO SNIJEG U BIH, ALI TO NIJE NIŠTA ŠTA NAS SUTRA ČEKA: Meteorolozi upozoravaju, BUDITE SPREMNI! (FOTO)

Bosna i Hercegovina
PAO SNIJEG U BIH, ALI TO NIJE NIŠTA ŠTA NAS SUTRA ČEKA: Meteorolozi upozoravaju, BUDITE SPREMNI! (FOTO)
.

Hladni talas koji je danas, dan nakon kalendarskog početka jeseni, pogodio BiH donio je i prvi snijeg.

Tako je sniježni prekrivač prekrio naselja oko Prokoškog jezera. Snijeg je zabijelio i određene dijelove Vlašića. Na Bjelašnica je u 14 sati izmjereno čak -3 stepena.

vlasic-snije-screen

b-180924089

Foto: Mahalla.ba

vlasic-snijeg13

Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba

vlasic-snijeg11

Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba

vlasic-snijeg12

Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba

1

2

3

Temperature izmjerene u 14 sati: Ivan-sedlo 5, Sokolac 6, Jajce, Livno i Sarajevo 8, Bugojno 9, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Sanski Most 11, Brčko, Prijedor i Zvornik 12, Mostar, Stolac 16 i Trebinje 27, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Sutra će biti vjetrovito vrijeme. Vjetar većinom umjerene jačine, sjevernog smjera. Jak vjetar se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. 

l-am

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen. U Sarajevu sutra će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u Bosni. Očekivane temperature zraka bit će niže u odnosu na prosječne vrijednosti, a u jutarnjim satima sredinom sedmice u planinskim i predplaninskim područjima moguća je i pojava mraza. 

Jutarnje temperature zraka kretat će se od -1 °C do 5 °C u Bosni, a u Hercegovini između 5 °C i 10°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 11 °C i 16°C, a u Hercegovini od 16 °C do 22 °C.

sarajevo

U prvoj sedmici oktobra, prema raspoloživim modelima očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Više sunčanih intervala moguće je u Hercegovini.

Prognozirane temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na zadnju sedmicu septembra.

Na Prokoškom jezeru pao snijeg

Najniže temeprature zraka imat će vrijednosti između 4°C i 12°C, a maksimalne temperature od 14°C do 22°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite