HAOS U REGIONU, NEVRIJEME IZAZVALO KOLAPS SAOBRAĆAJA: Vjetar čupao stabla, sve je pod vodom, avioni ne mogu sletjeti! (VIDEO)

Region
HAOS U REGIONU, NEVRIJEME IZAZVALO KOLAPS SAOBRAĆAJA: Vjetar čupao stabla, sve je pod vodom, avioni ne mogu sletjeti! (VIDEO)
.

Bura lomi grane i čupa iz korijena čitava stabla u Hrvatskoj.Tako je bura srušila cijelo stablo na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima na Marjanu, a jedna je grana pala u Ulici Table na Skalicama. U Ulici Domovinskog rata u blizini Westgate nebodera bura je iščupala krov autobusne stanice.

Snažan vjetar dignuo je ogromne količine prašine u Kaštelima i raznim splitskim kvartovima.

Ogromne količine prašine dižu s Karepovca čije su površine posljednjih mjeseci nasute zemljom i pijeskom. Puno prašine ima i na Žnjanu.

nevrijeme1

Zbog orkanskih udara vjetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u zračnom prometu. Kako se može vidjeti na stranici Flightradar24, nekoliko zrakoplova koji su trebali sletjeti u Split posljednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Na internetskoj stranici splitske zračne luke označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku. Primjerice, na Resnik još nije sletio zrakoplov iz Stuttgarta čije je planirano slijetanje bilo u 12:35 sati. Problemi su i u pomorskom prometu. Trajekt iz Supetra s polaskom u 12:30 krenuo je s Brača s pola sata zakašnjenja.

Vatrogasci su nešto iza 12 sati intervenirali u Šibeniku kako bi uklonili stablo koje se srušilo na automobil i motor u Ulici mandalinskih žrtava u šibenskom kvartu Krvavice, a srećom nito nije ozlijeđen, javlja ŠibenikIn.

nevrijeme

"Padaju stabla na sve strane. Imali smo dojave s Bioca, Mandaline i Baldekina, a to su intervencije samo u užem dijelu grada", kažu u Centru 112.

Blokada saobraćaja

Za sve kategorije vozila zbog olujnog vjetra zatvoreni su:

- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine vozila cestama Benkovac - Kistanje - Knin - Gračac ili Split - Knin - Gračac. Na naplati Posedarje u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km. Savjetujemo vozačima da za izlazak s autoceste A1 u smjeru unutrašnjosti koriste izlaze Zadar 2 ili Benkovac.
- državna cesta DC54 Maslenica - Zaton Obrovački - Paški most
- brza cesta Solin - Klis u smjeru Splita.

Samo za osobna vozila otvorene su:

- autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
- Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
- državna cesta DC27 Gračac - Zaton Obrovački
- brza cesta DC1 Solin - Klis u smjeru Klisa, a u smjeru Splita zatvorena je za sav promet.

U prekidu su:

- trajektne linije: Prizna - Žigljen, Lopar - Valbiska i Stinica - Mišnjak, Dubrovnik - Lopud - Suđurađ
- katamaranske linije: Split - Bol - Hvar - Korčula - Dubrovnik u 16:15 iz Splita, Split - Hvar - Vela luka - Ubli u 15:00 iz Splita, Split - Vis u 15:00 iz Splita, Rijeka - Cres - Mali Lošinj, Rijeka - Rab - Novalja.
-Trajekt na liniji Šibenik - Kaprije - Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

-Brod na liniji Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice bez pristajanja u luku Zlarin.

split

- Katamaran na liniji Split - Bol - Jelsa s polaskom iz Splita u 16:30 za Stari Grad plovi bez pristajanja u luke Bol i Jelsa.

- Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta 24. 9. 2018 (ponedjeljak) brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:30 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Pogledajte video:

EVROPU POGODILO JAKO NEVRIJEME, DOMAĆINSTVA BEZ STRUJE, BLOKIRAN SAOBRAĆAJ: "Ovo je tek početak"

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite