Slučaj "Dragičević": Istragu preuzimaju Amerikanci

Aktuelno
Slučaj "Dragičević": Istragu preuzimaju Amerikanci
.

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci sastaće se sa delegacijom američke administacije i razgovaraće o situaciji vezanoj za istragu o ubistvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, pišu "Novosti.rs"

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Želimir Lepir, u ponedeljak 24. septembra sastat će se sa delegacijom američke administacije, gde će biti riječi o novonatsaloj situaciji vezanoj za istragu o ubistvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, potvrdio nam nam je advokat Dušan Tomić, šef međunarodnog advokatskog tima za istragu o tog zločina.
 
Upitan zašto dolaze predstavnici administreacije SAD, Tomić misli da je to vezano za ulogu FBI, "koja je bila uključena na početku istrage, po pozivu ministra policije RS".

Tomić kaže ga je, lično, još u petak pozvao glavni tužilac, Lepir, da prisustvuje tom sastanku, ali kaže da je odlučio da ne ide. 

"Stav je međunarodnog tima da se ne miješa u razgovore tog tipa. Tužilac će nas obavestiti o zaključcima tog susreta. Međunarodni tim advokata je u petak dostavio zaključke glavnom tužiocu i čekamo njihov stav. O zaključcima nećemo da govorimo, dok OJT u Banjaluci o njima ne zauzme stav" - kaže Tomić.

Ne propustite