SVAKI DAN JE JELA PO ČEN BIJELOG LUKA: Desilo mi se ovih 4 stvari, a TREĆA ME JE POTPUNO IZNENADILA

Zanimljivosti
SVAKI DAN JE JELA PO ČEN BIJELOG LUKA: Desilo mi se ovih 4 stvari, a TREĆA ME JE POTPUNO IZNENADILA
.

Još u drevnom Egiptu bijeli luk hvalili su na sva usta. Isto važi i za antičku Grčku, gdje su vojnici pod obavezno na meniju imali bijeli luk da bi bili hrabriji i snažniji. A vjerovali ili ne, na prvim Olimpijskim igrama ikad održanim svi učesnici su pred takmičenje grickali - bijeli luk. Odlučila sam da ga jedem i ja - jedan čen dnevno, sedam dana.

Svaki ljekar će vam reći da je bijeli luk uvijek zdrav, ali sirov je najzdraviji. Tako sam odlučila da ga unosim u tom obliku sedam dana, i evo kako je prošlo.

luk1

UMALO DA POVRATIM

Prvi dan prošao je bez problema. Za večeru sam imala jagnjetinu, pirinač, malo povrća i par čenova belog luka. Malo sam varala jer luk nije bio sirov već izgrilovan, ali mislila sam da je i to dovoljno dobro za prvi dan. I bilo mi je super, piše novinarka Tamara Pridžet za "Popsugar".

Drugi dan je već bio druga priča. Taman sam htjela da uveče legnem da spavam kad sam se sjetila svog belog luka. Vratila sam se u kuhinju i oljuštila jedan čen. Pojela sam ga tako, bez ičega, kao krišku jabuke. U početku je bilo u redu, a onda je uskoro stomak počeo da me boli. Vratila sam se u krevet, boreći se da ne povratim.

luk4

JEZIVO MI JE SMRDILO IZ USTA

Kad sam čak i ja mogla da osjetim zadah bijelog luka, ne smijem ni da pomislim kako je bilo ostalima. Prala sam zube besomučno i ispirala grlo tečnošću, ali ništa nije pomagalo. Sve u ime zdravlja!

GLAVA ME JE UŽASNO BOLJELA

To je jedno od zapanjujućih otkrića poslije mog eksperimenta. Baš uvijek kad bih pojela čen bijelog luka, poslije dva minuta glava bi me nesnosno zaboljela. Kasnije sam saznala da bijeli luk kod pojedinih ljudi zaista može da izazove migrene, ako su već skloni njima.

luk

VELIKA NUŽDA JE BILA UŽAS

Kao i sa zadahom (mogli ste da me osjetite prije nego što me vidite), mogli ste i da osjetite da sam ja bila u toaletu. Pretpostavljam da sam uz pomoć bijelog luka izbacila tonu toksina iz sistema.

luk2

SVE U SVEMU?

Očekivala sam čuda - da ću, ne znam kako, smršati, ojačati, da će mi koža blistati, ali nažalost ništa se spektakularno nije desilo. Što, naravno, ne znači da se ne bi desilo da sam izdžala malo duže, ali zaista nisam mogla. Sve u svemu, bijeli luk mi, naravno, ostaje na meniju, ali kada ga se ja uželim.

luk6

SIMPTOMI MASNE JETRE NA KOJE MORATE OBRATITI PAŽNJU: Napravite ovaj sok i spasite se!

Ne propustite