Odjevni predmeti zbog kojih su učenici ‘letili’ iz škole! Broj #8 nosi svako od nas a nismo nikad "LETILI"

E buraz
Odjevni predmeti zbog kojih su učenici ‘letili’ iz škole! Broj #8 nosi svako od nas a nismo nikad "LETILI"
.

U jednoj su školi organizirali "Droljasti dan" kako bi istaknuli da bi se u školama više pažnje trebalo posvetiti učenju, a manje oblačenju...

Donosimo vam 10 najluđih razloga zbog kojih su učenici bili izbačeni iz škola diljem Amerike i Kanade jer su prekršili takozvani “kodeks oblačenja”. Najčešće se radi o djevojkama pa se postavlja pitanje zašto se djevojke puno češće nego dečke prekorava zbog njihova oblačenja i zašto bi djevojke morale razmišljati o tome hoće li njihovo odijevanje ometati kolege u razredu. Naravno da u školu ne treba odlaziti gol ili prljav, ali neki od ovih razloga zbilja su smiješni! Kao djevojka koja je nosila fluorescentne tenisice ili jedna koja je zbog tajica izbačena s nastave.

Pročitajte što bi vam u nekim dijelovima Amerike moglo koštati suspenzije, neopravdanog sata i neugodnosti pred kolegama i profesorima!


1. Kratke hlače

1


O ovoj djevojci smo vam već pisali, a o čemu se radilo u njenom slučaju možete se podsjetiti ovdje. Iako kratke hlače možda i nisu najbolje rješenje za nastavu, zašto bi razlog bio taj da će ometati sve dečke u razredu?
 
2. Vidljive naramenice grudnjaka

2

 

Srednja škola Menihek poslala je kući desetak učenika koji su prekršili kodeks odijevanja. Iako je među njima bilo i dječaka, većinom su iz nastave isključene djevojke kojima su se mogle vidjeti naramenice grudnjaka. Maturantica Danielle Matais izjavila je: “Na početku svake školske godine održe nam bukvicu jer ‘ne možemo u školu nositi neke krojeve majica jer se zaposelnici škole boje da će muški učenici ovakvo oblačenje krivo shvatiti.” Druga je učenica izjavila da bi bilo bolje da uče dečke da imaju više poštovanja prema ženama, umjesto da djevojke prisiljavaju na “čednije” oblačenje.

3. Majice koje nisu uvučene u hlače, piercinzi, brade i još koješta

3

Srednja škola Duncanville suspendirala je preko 160 učenika zbog raznih razloga kojima su prekršili pravila odijevanja – od piercinga do majica koje nisu uvukli u hlače. Problem je u tome što su ova pravila donijeli prije tjedan dana, nisu ih oduvijek provodili, zbog čega su se učenici pobunili! Neke su dečke poslali kućama jer se nisu obrijali. Jedan je imao jednodnevnu bradu i zbog toga je dobio suspenziju!

4. Krunica oko vrata

4

 

U jednoj su školi učenici zabranili da oko vrata nosi krunicu jer ju često nose članovi bandi. 12-godišnja Elizabeth ostala je šokirana. Njoj je krunica predstavljala znak njene vjere, a ne pripadnost nekom gangsterskom klanu.

5. Slučaj: “Suknja”

5

Warren Evans suspendiran je iz srednje škole Calvert jer je nosio suknju u školu. Zašto? Jer Warren nije djevojčica. Iako je nosio suknju iste duljine kao i ostale djevojčice u školi, njega su poslali kući jer su suknje rezervirane za djevojčice, a ne dječake. Warren se otvoreno deklarira kao bi****ualna osoba i čini se da “ometa drugu djecu kad obuče suknju koju inače nose djevojke.”

6. Odjeća koja privlači pozornost

6

2012. godine, učenici srednje škole Stuyvesant  održali su “Droljasti dan” kako bi protestirali protiv škoslkog kodeksa oblačenja. On naime podrazumijeva pokrivanje ramena, donjeg dijela leđa, ne smiju se vidjeti naramenice grudnjaka niti trbusi. Kako bi se usprotivile ovom pravilniku koji favorizira dečke, a ne ide na ruku djevojkama, obukle su se što du “droljastije” mogle kako bi dokazale da bi pažnja svih učenika trebala biti na učenju, a ne promatranju kako je tko obučen. Dečki su se također bunili jer ih se predstavlja kao napaljene hodajuće vreće hormona koje se ne mogu kontrolirati, a oni definitivno nisu takvi. Barem ne svi!

7. Nosila je jaknu!

7

15-gdišnja Shabraia Dodd uhićena je jer je prekršila kodeks odijevanja. Zašto? Jer je tokom sata nosila jaknu! Shabraia se oporavljala od prehlade i iako je znala da će time prekršiti pravilo, željela se utopliti kako bi se što prije vratila u 100%-tnu formu. Uhitili su je jer je bila neposlušna.

8. Flourescentne tenisice

8

 

U srednjoj školi gotovo je 100 učenika suspendirano jer su nosili fluorescentne tenisice. I one kako su objasnili predstavnici škole – podsjećaju na bande! Očito ovakve svijetleće tenisice nose samo gangsteri!

9. Tajice

9

 

Tajice su zabranjene u mnogo američkih škola. Srednja škola Loveland zabranila je tajice jer previše odvlače pozornost muških učenika. Neke su se djevojke presvukle, a mnoge su i odbile. Bravo za njih!

10. Majica u znak sjećanja na nekoga ili nešto

Ne propustite