Više nikada nećete imati problema s NESANICOM: Potrebno je samo da znate OVE POZE!

Zanimljivosti
Više nikada nećete imati problema s NESANICOM: Potrebno je samo da znate OVE POZE!
.

Malo nas uspijeva zaspati čim legnemo u krevet. Srećom, postoje vježbe koje će vam pomoći da smirite nervni sustav, ublažite stres i opustite se za nekoliko sekundi.

Pogledajte 6 jednostavnih yoga poza, nakon kojih ćete spavati kao beba.

# 6. Noge uz zid.

b1

Lezite prema zidu i stavite jastuk ispod struka. Podignite noge tako da su vaše pete i koljena u istoj liniji, a vaše ruke položene duž vašeg tijela, s dlanovima gore. Ostanite na ovom položaju 2 minute. Zatim glatko savijte koljena i pomičite ih na obje strane.

# 5. Na trbuhu.

b2

Ležite trbuhom na jastuk u ukrstite prste iza leđa. Duboko udahnite, savijte leđa i nožne prste i pokušajte dohvatiti svoje pete rukama. Zatim se polako ispravljajte i izdahnite.

Ponovite vježbu 5-10 puta. Tek tada biste trebali "otključati" prste i opustiti ruke.

# 4. ''Široke noge''

b3

Sjednite s raširenim nogama i stavite jastuk ispred vas. Ispravite leđa i udahnite što dublje možete. Zatim, polagano izdahnuvši i pružajući ruke naprijed, ležite na jastuku.

Laganje u ovom položaju udahnite i izdahnite 10 puta, a onda se ispravite.

# 3. Spojite stopala

b4

Lezite na leđima na jastuku, spojite stopala i raširite koljena na strane. Ruke opustite i ispružite pored tijela s dlanovima gore. Udahnite duboko i ravnomjerno. Ostanite na ovom položaju 3 minute.

# 2. 'Okrećite' se dok ležite

b5

Lezite na leđa, savijte koljena i spojite ih. Polako nagnite noge na stranu, držeći ih rukama. Ostanite ovako 1 minutu, a zatim promijenite stranu. Ponovite 2 puta za svaku stranu.

# 1. Na leđima.

b6

Lagano legnite sa leđima na jastuk. Lagano širite noge i stavite ruke sa strane, s dlanove gore. Pazite da su vaša kralježnica i glava u ravnoj liniji. Uradite 3 duboka udisaja i izdahnite kroz nos. Zatim 4 obična. Do ove tačke, osjećat ćete se pospano i uskoro ćete utonuti u duboki san.

Ne propustite