Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako počnete da jedete 2 jaja dnevno

Zdrav život
Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako počnete da jedete 2 jaja dnevno
.

Korisna svojstva kokošjih jaja su više puta dovedena u pitanje. Ljudi su klevetali ovaj proizvod koji se sada dokazao jedinstvenim u svom sastavu na različite načine.

Rezultati nedavnih studija o prednostima piletina jaja za ljudsko tijelo. Ispostavilo se da je 2-3 jaja optimalna dnevna doza.

Tvoj mozak je pod kolinskom zaštitom

 

a

Fosfolipidi, koji osiguravaju normalnu komunikaciju stanica mozga, sastoje se od kolina. Klinički je dokazano da je ovaj vitamin najvažniji građevinski materijal mozga. Ako jedete 2 jaja dnevno, vaše tijelo prima dovoljno hranjivih tvari. Nedostatak kolina dovodi do smanjenja memorije.

Oči su sačuvane zahvaljujući luteinu

a1

 

Nova istraživanja pokazala su da su piletina jaja bogata luteinom. Ova tvar je odgovorna za jasan i oštar vid. S njegovim nedostatkom, akumuliraju se destruktivne promjene tkiva očiju, a vid se nepovratno pogoršava.

Vitamin D pomaže apsorbirati kalcij

a2

 

Ako ponudiš osobi izbor piti žličicu ribljeg ulja ili jede kuhano jaje, jasna će većina to voljeti. Pogotovo ako saznaju da je sadržaj vitamina D isti u oba slučaja. Štoviše, znanstvenici su pronašli način povećanja količine vitamina D u jaja, hranivši posebne dodatke pilića. Vitamin D pomaže kalciumu bolje apsorbirati i ojačati vaše kosti i zube.


Vitamin B kompleks štiti kožu, kosu i jetru

a3

 

Biotin, vitamin B12 i probavljiv hranjivi proteini pridonose jačanju dlačica i kože. Fosfolipidi sadržani u kokošjim jajašcima potiču uklanjanje toksina iz jetre.

Rizik od kardiovaskularnih bolesti je smanjen

 

a7

Unatoč prethodnim mišljenjima, nova su istraživanja pokazala da je kolesterol iz jaja uravnotećen s fosfatidima, tako da nije štetno za naše zdravlje. Također inhibira vlastitu proizvodnju kolesterola u tijelu. Osim toga, jaja sadrže omega-3 kiseline koje smanjuju razinu triglicerida, čime se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Započnete s gubitkom težine

a6

 

Američki znanstvenici došli su do zaključka da, ako kombinirate nisku kalorijsku prehranu i potrošnju kokošjih jaja za doručak, izgubite težinu dva puta brže. Takav doručak vas dugo vremena sates, omogućujući vam da smanjite količinu hrane konzumira u jednom danu.

Smanjuje rizik od raka

a7

Ako ne mršavite unatoč vježbanju OPREZ! Ovi ZDRAVSTVENI PROBLEMI mogu biti uzrok!

Kolin, koji je tako neophodan za mozak, također smanjuje rizik od raka. Prema rezultatima studije, za žene čija je dnevna prehrana u adolescenciji uključivala jaja, rizik od razvoja raka dojke smanjio se za 18%.

Korisno kada planirate djecu

a8

Vitamin B također sudjeluje u formiranju spolnih hormona. Vitamin B9 ima još jedno ime: folna kiselina. Pomoću nje nastaju crvene krvne stanice i neuralna cijev fetusa, a smanjuje se rizik od dječje mentalne retardacije. Zato je vitamin B9 tako nužan za žene tijekom planiranja trudnoće. 1 kokošje jaje sadrži 7,0 mcg vitamina.

Proces starenja usporava

a9

 

Ovo je vidljivo iz istraživanja koje su proveli nizozemski znanstvenici. U 87% žena u dobi od 35 do 40 godina nestale su dobne točke i uklonjena koža. U muškaraca, bore oko očiju znatno su izglađene.

Ne propustite