POKAZAO ZAŠTO JE OMILJEN, PUTIN IZNENADIO ŽENE NA FORUMU: Ono što je uradio OBIŠLO JE SVIJET, SVI ODUŠEVLJENI!

Aktuelno
POKAZAO ZAŠTO JE OMILJEN, PUTIN IZNENADIO ŽENE NA FORUMU: Ono što je uradio OBIŠLO JE SVIJET, SVI ODUŠEVLJENI!
.

U ruskom gradu Sankt Peterburgu u toku je dvodnevni Evroazijski forum žena. I dok su dame razgovarale na temu „Žene za održivi razvoj u globalnom svijetu“, u sali se pojavio nenajavljen, ali rado viđen gost – ruski predsjednik i jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu Vladimir Putin.

"Upravo je pokazao zašto je tako omiljen. Vladimir Putin se nenajavljeno pojavio na drugom Evroazijskom forumu žena, da bi pozdravio učesnice", napisala je na Tviteru predsjedavajuća Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu BiH Aleksandra Pandurević.

putin

Dodaje da je riječ o prelijepom iznenađenju, koje je oduševilo sve učesnike foruma.

" Predsjednik Putin je naglasio ogromnu zaslugu žena za mir i sigurnost, te naglasio potrebu da se u cijelom svijetu radi na njihovom obrazovanju kako bi bile nezavisne", kaže Pandurevićeva.

putin3

Rusija, prema Putinovim riječima, posebnu pažnju posvećuje porodicama u dalekim i najisturenijim regijama Rusije, za koje država izdvaja 2,7 miliona rubalja.

putin5

"Osigurali smo zaštitu za žene na tržištu rada, smanjili broj radnih sati za majke. Uspostavili smo pravni okvir za pola radnog vremena i rad od kuće. Da bismo imali bolju budućnost moramo uložiti u obrazovanje žena, kako je govorila Indira Gandi",  rekao je Putin obraćajući se učesnicama drugog Evroazijskog foruma.

putin

.

putin

CIJELI SVIJET OSTAVIO BEZ TEKSTA: Nećete vjerovati šta je Kim Jong Un poklonio lideru Južne Koreje (FOTO)

(Novi.ba/Srpskainfo.com)

Ne propustite