EVO ZBOG ČEGA NIKAD NE BI TREBALI SPAVATI U PAMUČNOJ POSTELJINI: Nismo ni svjesni štete koju nam nanosi!

Zanimljivosti
EVO ZBOG ČEGA NIKAD NE BI TREBALI SPAVATI U PAMUČNOJ POSTELJINI: Nismo ni svjesni štete koju nam nanosi!
.

Spavanje u pamučnoj posteljini izaziva ubrzano starenje kože, dok postoje materijali koji mogu očuvati važnost i kolagen

Naučnici tvrde da spavanje u svilenoj posteljini ima brojne impresivne prednosti za ljepotu, uključujući sprječavanje bora i sprečavanje opadanja kose. Ali, da li je svila sve ono što mi pretpostavljamo da jeste?

posteljinaa

"Svilena vlakna su manje upijajuća od mnogih drugih materijala, tako da mogu pomoći da održite vlažnost kože, ne koristeći skupe proizvode za njegu lica i kose. Svilena vlakna imaju svojevrsnu "anti aging" magiju", objašnjava Fiona Stjuart, CEO i osnivač "Slip-a".

bedroom-405920-1920

Kao što svi znamo, starenje kože zaustavlja proizvodnju kolagena i izaziva gubitak elastičnosti. To znači da kada spavamo i stavljamo glavu na jastuk, bore počinju da se formiraju od pritiska i trenja između kože i materijala, odnosno pamuka.

" Ove bore se mogu postepeno stvarati tokom godina, čineći da koža izgleda starije nego što zaista jeste" , kaže Fiona.

spavanje-posteljina-57395e0131b4f-1440xr

Dok pamuk ima veliku stopu apsorpcije i ubrzava starenje, svilena posteljina produžava mladalački izgled.

"Kompanija "Slip" koristi svilu koja je naučno testirana kako bi apsorbovala manje kreme za lice i stvorila 43 posto manje trenja, u odnosu na pamučne jastučnice", zaključila je Fiona.

posteljina-990x556

.

posteljina

Potpuno prirodno obrišete sve BORE sa lica: EVO ŠTA VAM JE SAMO POTREBNO

Ne propustite