SRBI BIJESNI ZBOG SKANDALA U HRVATSKOJ: Dječaci srbijanske nacionalnosti u hrvatskoj lektiri prikazani kao HULIGANI

Objavljeno:19.09.2018 - 20:50
A A A Times Arial

Hrvatski učenici i dalje čitaju lektiru u kojoj su Srbi prikazani kao neprijatelji, pa i kada je riječ o djeci, jer se dječaci srpske nacionalnosti prikazuju kao siledžije i huligane.

"Moj tata spava sa anđelima, mali ratni dnevnik" - knjiga Stjepana Tomaša u kojoj ima svega, od pokliča "Za dom spremni" do "zaklinjanja" poglavniku Anti Paveliću - i dalje je obavezna lektira za učenike osnovnih škola u Hrvatskoj.

NAUČNICI UPOZORAVAJU, STIŽU URAGANI KAKVE NIKO DOSAD NIJE VIDIO: Prijete da unište svijet!

hrvatska-2

Tako ovaj roman, u kojem se širi mržnja i podseća na strašno vrijeme ustaškog režima na takav način da se on gotovo glorifikuje, opet izaziva bijes i nemoć svih onih koji smatraju da je krajnje vrijeme da se Hrvatska suprotstavi agresiji onih koji žele da rehabilituju NDH i ustaški režim, prenose Novosti.

A u samoj knjizi koja prati razmišljanje "djevojčice Cvjete Matković" iz Osijeka napisana je i rečenica da je sva treperila od unutrašnjeg uzbuđenja kada je čula kako Bobo ili Jure viče: Mi smo spremni, poglavniče. Aluziju na ustaške koljače Juru i Bobana nije teško pročitati, a u rečenici "Svi su dečki na početku sastava napisali Kroacija i Za dom spremni", serviran je ustaški pozdrav kao nešto normalno i prihvatljivo.

nasl

srbija-zastava-91667561
 

"Od danas više ne smijemo na klizalište jer su se naši dečki potukli sa jednim malim Srbinom, vršnjakom. Pojavio se odnekud i ne znam što se sve događalo prije tučnjave, ali znam da je mali odnekud izvukao nož skakavac, a naši dečki vješalice iz garderobe."

I dok mali Srbin nosi nož, a hrvatski dečaci uzvraćaju vješalicama, u lektiri za sve hrvatske učenike piše i to kako svakodnevno srpska braća tuku mater, a knjiga ne bi bila knjiga da se u njoj ne spominje i Tompson i ne slave "Čavoglave".

aa

Zašto knjiga nije povučena, jer predstavlja obrazovnu sramotu, niko u Hrvatskoj ne objašnjava. Obrazovne institucije se pravdaju da će to uraditi sljedeće godine, ali niko do sada nije objasnio kako je uopšte moguće da takva knjiga dospije do učenika. Kako je moguće da se krupnim slovima učenicima servira "uvijek za dom spremni" i kako je moguće da se kreće u radikalnu reformu obrazovanja a da se događaju takve stvari.

knjiznica-ekonomija-4-1

U čak četrdeset škola u Hrvatskoj poništeni su konkursi za direktore jer prednost nisu imali kandidati koji su - branitelji. Zakon omogućava da upravnici škole postanu i osobe s minimalnim kvalifikacijama, a u više navrata do sada su veteranska udruženja pokazala ambiciju za "krojenje" nastavnih programa.

djecaci

VELIKA PROMJENA VREMENA STIŽE NA BALKAN, OČEKUJE SE I SNIJEG: Temperature padaju za 15 stepeni, BUDITE SPREMNI!

 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!