JEZIVI PRIZORI SA POZNATOG LJETOVALIŠTA: Nakon nezapamćene najezde paukovi sapleli divovsku mrežu koja je PREKRILA SVE! (VIDEO)

Svijet
JEZIVI PRIZORI SA POZNATOG LJETOVALIŠTA:  Nakon nezapamćene najezde paukovi sapleli divovsku mrežu koja je PREKRILA SVE! (VIDEO)
.

Kako globalno zatopljenje mijenja životne uvjete širom Europe, to su posvjedočili Grci, gdje je golemo područje zelenila potpuno prekriveno paukovom mrežom.

mreza

mreza

Topliji vremenski uvjeti, vlažnija klima i dovoljno hrane za preživljavanje potaknuli su eksploziju broja insekata kao što su komarci. Oni su ipak omiljena hrana paucima, koji su se stoga poprilično namnožili u zapadnoj Grčkoj: grčki Aitoliko pruža rijetko viđen prizor paukove mreže dužine čak 300 metara! Cijele generacije paukova vrste Tetragnatha narasle su zahvaljujući povoljnim životnim uvjetima, a ova vrsta poznata je po spektakularnim mrežama u kojima u sezoni parenja grade gnijezda.

orthodoxia-online-45

Grčka biologinja Maria Chatzaki kazala je za Newsit.gr; "Izgleda kao da paukovi iskorištavaju priliku koju im pružaju ovi uvjeti i imaju neku vrstu zabave. Pare se, reproduciraju i pružaju cijelu novu generaciju. Ti paukovi nisu opasni za ljude i neće prouzročiti nikakvu štetu flori ovog područja."

peplo-5
Nakon što se dobro zabave, paukovi će ionako relativno brzo umrijeti, zaključila je.

aitoliko3-iefimerida-708.

3-araxnes-aitoliko-9

Pogledajte i video:

ČOVJEK U HRVATSKOJ SNIMIO JEZIVU SCENU: "Ušao sam u prostoriju, bilo ih je više od hiljadu"

Ne propustite