Nju zovu 'Žena sa željeznom guzom': Kada vidite kako izgleda SVE ĆE VAM BITI JASNO! (FOTO)

Moda i ljepota
Nju zovu 'Žena sa željeznom guzom': Kada vidite kako izgleda SVE ĆE VAM BITI JASNO! (FOTO)
.

Ukrajinka Bakhar Nabieva je fitness model kojeg na instagramu prati 2,1 miliona ljudi i toliko je ''isklesana'' da je dobila nadimak Žena sa željeznom guzom (Miss Iron Bum).

nabieva1

nabieva2

nabieva3

nabieva4

 

nabieva5

nabieva6

Iako su je optuživali za plastičnu kirurgiju, 24-godišnjakinja kaže kako je tajna samo u vježbanju, te kako je ona počela vježbati zato jer su je zezali zbog toga što je bila mršava i bilo joj je dosta svega.

nabieva7

nabieva8

nabieva9

nabieva10

nabieva11

nabieva12

Veliki broj pratitelja donosi i suradnju sa velikim brendovima, a osim po svojoj guzi Nabieva je poznata i po crnim lećama zbog kojih su je mnogi prozvali demonom i izvanzemaljkom.

nabieva13

nabieva14

nabieva15

nabieva16

nabieva17

CELULIT KIPI NA SVE STRANE, ALI TO NIJE ONO NAJGORE: Zavide joj na SAVRŠENOM TIJELU, A OVAKO ZAISTA IZGLEDA (FOTO)

Budući da mnoge žene zbog prirode svog posla dugo sjede suočavaju se sa nakupljanjem celulita. 

Jedna Zagrepčana odlučila je isprobati suho četkanje koje navodno razbija masne nakupine. 

celulit

Ovo je njeno iskustvo. 

"Koža tijekom godina gubi elastičnost i napetost zbog manje proizvodnje kolagena, proteina koji se nalazi u strukturi kože, očiju, zuba, noktiju i kose. Zbog toga u kassnim dvadesetima možemo primijetiti pojavu prvih bora, a i celulit nam se brže nakuplja, pogotovo ako se ne krećemo.

cetkanje2

S obzirom da na poslu dugo sjedim i prestala sam ići u teretanu zbog manjka vremena, u zadnjih nekoliko mjeseci skužila sam da na stražnjem dijelu bedara i stražnjici imam puno više onih poznatih ‘rupica’, nego što sam ih imala prije godinu dana.

To me, priznajem, šokiralo pa sam morala nešto poduzeti. Osim što sam se počela više kretati (barem za početak), odlučila sam u rutinu uvesti suho četkanje kože. Ovaj tretman zapravo nije ništa novo, a radi se o četkanju kože velikom četkom s prirodnim vlaknima kako bi se potakla cirkulacija, poboljšala limfna drenaža i razbile nakupine masnog tkiva.

ČETKANJE SE IZVODI KRUŽNIM POKRETIMA

U drogeriji sam nabavila ovalnu četku s krupnim, prirodnim vlaknima, no može poslužiti i ona s umjetnim. Važno je samo da je dovoljno čvrsta, ali ne pregruba kako ne bi oštetila kožu. Suho četkanje izvodi se kružnim pokretima i uvijek prema gore.

Bedra i stražnjicu četkala sam svaki drugi dan puna dvije sedmice, po pet minuta svaku stranu tijela. U početku je osjećaj povlačenja grube četke po koži bio neizdrživ, ali koža se nakon dan dva potpuno navikla.

cetkanje1

NAKON DVIJE SEDMICE ČETKANJA, RAZLIKA JE BILA OČITA

Odmah nakon prvog tretmana primijetila sam neviđenu glatkoću kože, što nije ništa čudno jer četka također vrši piling, odnosno uklanja mrtve stanice kože. Znala sam da se u sedam dana celulit neće pretjerano smanjiti pa sam povećala unos vode i nastavila s rutinom još jedan dana.

cetkanje4

Nakon dvije sedmice konstantnog četkanja, koža mi je naočigled izgledala napetije, bila je nevjerovatno glatka (takva nije nikada bila), a mogu reći da sam čak primijetila kako su ‘rupice’ manje vidljive na nekim dijelovima.

cetkanje5

Iako se celulit može ublažiti jedino kombinacijom vježbanja, zdrave prehrane i brigom o koži (liposukciju i tretman vakuumom ću isključiti), uvjerila sam se da suho četkanje itekako pomaže u održavanju elastičnosti i lijepog izgleda kože. Najvažnije je biti uporna i ne odustajati ako odmah ne primijetite promjene." 

PROBAJTE I OVO

Mi vam donosimo još nekoliko metoda kojima se vrlo jednostavno možete riješiti celulita. 

Većina izvora se slaže da se problem celulita javlja uslijed neravnoteže u vezivnom tkivu i masti u tijelu čovjeka. Na ovo utječu hormoni, ishrana, načim života, ali i genetika. 

celulit-2

Iako su žene koje imaju prokomjernu tjelesnu težinu više izložene ovom problemu i mršavice se također suočavaju sa pojavom celulita. 

Mi vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite celulita priorodnim putem. Vrijedi pokušati, zar ne? 

Konzumirajte želatin 

Želatin podržava rast kose i noktiju, dobar je za zglobove i može pomoći u opravaku zglobova. No, također pomaže u zatezanju opuštene kože, a pomaže i u uklanjaju celulita. 

zelatin

Jedna teorija je da je smanjenje želatinih namirnica u našoj ishrani dovelo do povećanja celulita. 

Miofacijalna masaža 

Jedna teorija je da se celulit formira u površnoj fasciji, sloju vezivnog tkiva ispod kože koja sadrži masne ćelije.

masaza

Neki terapeuti su u mogućnosti da izvode tip masaže nazvanu miofascijalna masaža ili miofascialno oslobađanje, što olakšava ovaj sloj vezivnog tkiva i može očigledno pomoći i kod nekih vrsta problema u mišićima i zglobovima koji su povezani sa disbalansima u fasciji.

Piling kafom 

Piling kafom može biti jako koristan u smanjenju celulita. 

Ovo je recept za piling koji možete pripremiti u svojoj kući. 

kafa

Potrebno je: 

-  talog od kafe
- 3 kašike običnog šećera ili smeđi šećer
- 2-3 lista kašike kokosovog ulja

Šta uraditi:

Kombinujte sastojke da biste stvorili konzistenciju u vidu paste (primjetite da će se očvršćavati kada se ohladi ako koristite nerafinirano kokosovo ulje). Čuvati u staklenoj posudi.

Kako koristiti? 

Masirajte kožu nekoliko minuta i zatim isperite. Koristite 2-3 puta sedmično. Rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od nekoliko sedmica. 

MUŠKARCI SANJAJU O NJOJ, A PUNA JE CELULITA: Mislili smo da ima savršeno tijelo, ALI ČEKAJTE DOK VIDITE BLIŽE (FOTO)

 

balans

Balans hormona 

Mnogi izvori se slažu da hormoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita i da rad na pravilnom hormonskom balansu može pomoći u smanjenju celulita. 

Izaberite neku od prirodnih metoda i odmah napadnite celulite. Vjerujemo da ne želite biti nezadovljne svojim tijelom ovog ljeta. 

Ne propustite