Zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a

Crna hronika
Zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a
.

Automobil potpredsjednice Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) i kandidatkinje te stranke za državni parlament Adise Omerbegović-Arapović zapaljen je jutros na Dobrinji, općina Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz SBB-a.

Na Dobrinji je jutros došlo do teškog kriminalnog akta u kojem je zapaljen automobil volvo XC 60 potpredsjenice SBB-a i kandidatkinje ove stranke za državni parlament. Prema pojedinim informacijama, automobil je zapaljen oko 04.20 sati a vatrogascima je bilo potrebno oko sat vremena da zaustave požar, u kojem je automobil praktično potpuno uništen, navode iz SBB-a.

Obzirom da ovaj automobil koriste bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, iz ove stranke smatraju da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja.

Nakon stavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao, navodi se u saopćenju SBB-a.

Ne propustite