KAŠIKU MEDA POJEDITE SVAKU VEČER PRIJE SPAVANJA: Evo šta će se dogoditi vašem organizmu!

Porodica i zdravlje
KAŠIKU MEDA POJEDITE SVAKU VEČER PRIJE SPAVANJA: Evo šta će se dogoditi vašem organizmu!
.

Kada bi se sutra ujutro probudili nakon što si sanjala da si tokom noći smršali, pomislili bi kako bi to bilo sjajno kad bi bilo moguće.

No pomoću hibernacijske dijete upravo bi se to i moglo dogoditi. 

med
Troši masti dok spavaš
S hibernacijskom dijetom svoj san možeš pretvoriti u stvarnost. U prva četiri sata sna spavate najdublje i tada je tvoj noćni sustav oporavka najzaposleniji. Svoje tijelo možete nagovoriti da troši masti dok spavate, tako da se probudite ne samo mršavija i u boljoj formi, nego i zdraviji.

maska-za-spavanje

Nemasno meso je dobro jesti tri do četiri puta sedmično. Ako ste vegetarijanac, morat ćete u prehranu uključiti veće količine soje i drugih alternativnih izvora bjelančevina. Riba je sjajan izvor jer gotovo uopće ne sadržava masti (osim onih kvalitetnih u ribljem ulju), lako ju je pripremiti i postoje razne vrste. Nevjerovatno je bogat izvor bjelančevina, kao i cijelog niza najvažnijih vitamina i minerala. Nemoj je prekuhati i jedi kombinacije plave i bijele ribe, odnosno masne i nemasne. Masne ribe su inćuni, sleđ, skuša, srdela, sardina, tuna, girice, pastrva i losos. Ostale su uglavnom one koje nazivamo bijelom ribom: romb, iverak, list, lubin, arbun, bakalar, grdobina, mol i dr.

riba-hladnjak

Jaja su prikladan izvor bjelančevina, ali nemojte ih jesti u prevelikim količinama jer mogu podići razinu holesterola. Dvaput do triput sedmično je dovoljno. Ugljikohidrate bi trebalo jesti svakog dana, samo pripazi da uravnotežite izvore, kao što su hljeb i tijesto, s voćem koje sadržava fruktozu, povrćem i medom, kako bi uvijek imali dovoljno hrane za mozak.

OPREZ SA OVIM NAMIRNICAMA!

Kad je riječ o ugljikohidratima, čuvajte se mirisa svježeg hljeba i peciva. Sadrže rafinirano bijelo brašno, zasićene masnoće, suhi kvasac i konzervanse, boje i začine.

hljeb

Što se tiče mliječnih proizvoda, sada već postoje proizvođači kvalitetnog organskog sira, stoga uživaj u njihovim proizvodima (ali ne previše, jer imaju visok udio kalorija).  Prirodni i voćni jogurti su dobri, a još su bolji ako su organski. Izbjegavajte one slatke.

Pobrinite se da nabavite med koji je veoma važan i pokušaj izbjegavati bijeli šećer. Orašasti plodovi, sušeno voće, miješane sjemenke i sjeme mahunarki kvalitetne su grickalice. Kupujte ulja bogata omega-3 masnim kiselinama, kao što su maslinovo i sezamovo ulje te ih čuvajte na hladnom i mračnom mjestu. Tjestenine i riža su prikladni i dostupni. Potražite cjelovite tjestenine te smeđu ili divlju rižu. Krekeri ili prepečenac od cjelovitog brašna također su korisni.

Pijte puno vode jer ona sustavu omogućuje da funkcionira, potiče probavu i ublažava osjećaj gladi. Uvijek sa sobom nosi bocu vode i navikni se redovno piti. Trebali bi popiti oko dvije litre dnevno, ne računajući čaj i kafu.

kafa3

ONA SE KUNE DA JE 7 DANA MAZALA OVU SMJESU I DA CELULITU NEMA NI TRAGA: Trebaju vam samo tri namirnice!

 

Ne propustite