OGROMAN BIJELI VIR PRIJETI DA PROGUTA CIJELU PLANETU: Jedan pogled na uragan Florens iz svemira ledi krv u žilama (FOTO)

Svijet
OGROMAN BIJELI VIR PRIJETI DA PROGUTA CIJELU PLANETU: Jedan pogled na uragan Florens iz svemira ledi krv u žilama (FOTO)
.

Procjenjuje se da će za tri dana, u Sjevernoj i Južnoj Karolini pasti kiše koliko inače napada za osam mjeseci 

Strahoviti uragan Florens stigao je do istočne obale Amerike i nanio ogromnu materijalnu štetu uz ljudske žrtve, ali ništa ne može dočarati gnjev oluje kao fotografije snimljene iz svemira.

uragan1

NASA je podijelila pogled na uragan sa kamere Međunarodne svemirske stanice, a Florens je toliko veliki da, uprkos tome što su u svemiru, astronauti su mogli uhvatiti oluju u kadar samo sa super-širokim objektivom.

uragan

Koliko god djeluje prelijepo ovaj prizor iz svemira, jasno se može vidjeti ozbiljnost ovog uragana.

''Jeste li ikad gledali u oči uragan četvrte kategorije? Da se zalediš, čak i iz svemira'' - napisao je jedan od astronauta.

Obilne padavine praćene jakim vjetrom zahvatile su u petak Sjevernu i Južnu Karolinu uslijed naleta uragana "Florens", na istočnoj obali SAD.

uragan1

Uragan je poharao SAD ali nagore tek dolazi: Americi sada PRIJETI NOVA KATASTROFA koja se viđa JEDNOM U HILJADU GODINA! (FOTO)

uragan111

Procjenjuje se da će za tri dana, u Sjevernoj i Južnoj Karolini pasti kiše koliko inače napada za osam mjeseci.

uragan

.

florence67

NE IZLAZITE IZ KUĆA, NAREDNA DVA SATA SRBIJU ČEKA POTOP: U ovim dijelovima zemlje će biti NAJOPASNIJE!

Ne propustite