Jedete li ga vi? Ovo voće POMAŽE U SPREČAVANJU RAKA, diže imunitet, ublažava menstrualne bolove i JOŠ MNOGO TOGA!

Porodica i zdravlje
Jedete li ga vi? Ovo voće POMAŽE U SPREČAVANJU RAKA, diže imunitet, ublažava  menstrualne bolove i JOŠ MNOGO TOGA!
.

Njegova svijetla, vesela boja, opojni miris i veoma dobar ukus, razlog su zašto je upravo ananas mnogima najdraže voće.

ananas2

Ipak, sa zdravstvene prednosti ananasa su dosita velike- može pomoći sa svime od poboljšanja imuniteta do sprečavanja raka - i lako je dodati ananas svojoj dnevnoj rutini.

ananas

Zdravstvene prednosti ananasa

Ananas sadrži različite vitamine i minerale koji poboljšavaju zdravlje, kao i enzim bromelain i aminokiselinsku triptofanu. Zajedno, ove hranjive tvari pomažu poboljšanju imunološkog sustava i borbu protiv brojnih stanja.

ananas3

Osim toga ananas ima mnogo magnezijuma, minerala koji je vrlo važan za tkiva i kosti, kao i za bolju apsorpciju kalcijuma. Putem čistog cjeđenog soka možete unijeti i čisti bromelin, koji je označen kao agens ključan u svim protuupalnim procesima (uveliko pomaže i kod artritisa).

ananas15

Za imunitet

ananas4

Samo jedna porcija ananasa sadrži više od 130 posto dnevne preporuke za vitamin C, vitamin koji pomaže u održavanju zdravog imunološkog sustava. Također sadrži antioksidans koji štiti tijelo od slobodnih radikala koji mogu dovesti do raka, Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti i drugih degenerativnih stanja.

Smanjite upalu

ananas5

Ananas pomaže smanjiti upalu u zglobovima i mišićima. "Relativno rijedak i proteolitički enzim", bromelain, koji se nalazi u ananasu, pomaže u razgradnji proteina koji mogu oštetiti zglobove. Bromelain također pomaže smanjiti upalu i ublažiti bol kod artritisa.

Poboljšava mentalno zdravlje

ananas6

Ananas sadrži visoku razinu triptofana koji pomaže tijelu u proizvodnji serotonina, jednog od naših glavnih " hormona sreće". Dodavanje ananasa u prehranu može vam pomoći u borbi protiv depresije ili anksioznosti.

SVJETSKI POZNAT DOKTOR OTKRIVA VELIKU TAJNU MEDICINE: Radite ovo i tijelo će se samo izliječiti, bez ikakvih TABLETA!

ananas14

Poboljšava snagu kostiju

ananas7

S gotovo 75 posto dnevne preporuke za mineral mangan, ananas može pomoći u poboljšanju snage kostiju. U studiji Instituta Linus Pauling, se kaže da mangan i drugi minerali u tragovima mogu spriječiti osteoporozu kod žena u postmenopauzi.

Pomaže u sprečavanju raka

ananas9

Istraživanja pokazuju da ananas može izravno spriječiti rak dojke, grla i usta. Studija objavljena u British Journal of Cancer pokazala je da kombinacija bromelina, beta-karotena, vitamina A, mangana i raznih flavonoidnih spojeva ananasa može pomoći u sprečavanju raka kod starijih osoba.

Poboljšava probavu

ananas10

Prema Mayo Clinic, bromelain u anansu može pomoći u poboljšanju probave. Bromelin rastvara proteine, koje je često teško probaviti, pa izazivaju probleme sa zatvorom. Zato vam ananas može pomoći da poboljšate probavu, uz to bogat je vlaknima, pa brzo i efiksano čisti crijeva, a to bi vam moglo pomoći da izgubite težinu smanjujući upalu u crijevima.

Takođe, ananas spada i u prirodne dijuretike, dobar je za bubrege i izbacivanje štetnih toksina iz tijela.

Za žene

ananas11

Djevojke i žene koje imaju problema sa bolnim menstruacijama trebale bi piti sok od ananasa. Već pominjani bromelin ima analgetska svojstva i može pomoći da ublažite bolove.

ananas12

A kako je ananas bogat vitaminom C odličan je i borac protiv akni. Možete se riješiti akni, pa i ožiljaka od akni ako budete koristili čisti sok do ananasa kao toner ili – samo ga nanesite na lice, ostavite da se osuši, pa operite hladnom vodom.

ananas13

NJEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVIJET: Rak se dobija od ove DVIJE NAMIRNICE, da su znali ljudi ne bi tako brzo UMIRALI!

Ne propustite