Rusija i SAD žele ostvariti saradnju na energetskom polju

Objavljeno:13.09.2018 - 23:44
A A A Times Arial

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak i njegov američki kolega Rick Perry izrazili su u četvrtak spremnost za čvršću suradnju kako bi se osigurala energetska sigurnost u svijetu, u prigodi njihova susreta u Moskvi, javlja Hina.

“Rusko-američke veze trenutačno nisu najbolje, ali naše zemlje su najveće energetske sile koje jamče sigurnost u svijetu i samo zajedničkim naporima možemo odgovoriti na sve veće energetske potrebe u svijetu”, rekao je Novak a prenose ruske novinske agencije.

“Za svijet je jako važno da surađujemo kao velesile”, dodao je američki tajnik za energetiku, u prigodi rijetkog posjeta nekog američkog ministra Moskvi.

Rick Perry je ipak pozvao Rusiju da “zauzme odgovorno stajalište, da bude odgovoran dobavljač energije i ne dopusti da energetski resursi utječu na politiku”.

“Zadovoljan sam što se obojica slažemo da energija ne smije biti oruđe pritiska i da potrošač mora imati pravo odlučivanja iz kojeg će se izvora opskrbljivati”, uzvratio je Novak.

Čini se da su smjerali na spor dviju zemalja zbog projekta plinovoda Sjeverni tok 2 koji je američki predsjednik Donald Trump više puta kritizirao.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!