Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH bit će utvrđivan u interesu RS-a

Bosna i Hercegovina
Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH bit će utvrđivan u interesu RS-a
.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik poručio je da će, ukoliko bude izabran, dnevni red Predsjedništva biti utvrđivan u interesu Republike Srpske, a ne nekih stranih mešetara i ambasada, piše "Srna".

"O tome neće biti razgovora", istakao je Dodik na predizbornom mitingu u Foči.

On je rekao da će se zalagati za ustavni okvir kakav je napisan u Dejtonu, a ne onakav kakav su nametali visoki predstavnici, i naglasio da neće biti moguće da RS bude ponižena ili da se od nje traži nešto na šta nije spremna.

Dodik je rekao da je u Foči urađeno dosta dobrih poslova i da će sa rukovodstvom opštine i dalje dogovarati velike projekte značajne za sve stanovnike.

Kandidatkinja SNSD-a za predsjednicu Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da veliki broj ljudi koji su se okupili na trgu u Foči pokazuje snagu ove stranke, čija će pobjeda na predstojećim izborima biti još jedna pobjeda za RS.

"Republika Srpska nam je previše dragocjena da bismo je pustili da bude eksperiment ili zvečka u nečijim rukama", poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je važno što će prava Srba u Federaciji BiH zastupati jedinstvena Srpska lista.

"Srbi u FBiH su godinama ugroženi, obespravljeni i zanemarivani. Oni znaju da je SNSD uz njih i potrebno je dosta raditi da se rehabilituje njihova pozicija, a to ćemo raditi zajedno sa Srbijom", rekla je Cvijanović.

Ne propustite