ZASTRAŠUJUĆE ALI FASCINANTNO: Bizarne stvari koje ćete samo vidjet u Sjevernoj Koreji

E buraz
ZASTRAŠUJUĆE ALI FASCINANTNO: Bizarne stvari koje ćete samo vidjet u Sjevernoj Koreji
.

Život u Sjevernoj Koreji mijenja se u posljednjih nekoliko godina - u zemlji se pojavljuje više privatnih poduzeća, a stanovništvo je dobilo mobilne telefone, zajedno s ostalim prednostima civilizacije koje su zajedničke za ostatak svijeta. Međutim, još je prerano govoriti o značajnim promjenama jer život izvan Pyongyanga, gdje samo dio građana živi, ​​nije mnogo drugačiji od života koji su imali prije 10-20 godina.

Prikupili smo neke fotografije snimljene u Sjevernoj Koreji u zadnje dvije godine kako bi vidjeli kako ljudi žive u drugom desetljeću 21. stoljeća.

Kuća u središtu Pyongyanga ukrašena skulpturama tradicionalnim za modernu Sjevernu Koreju

1

Jedan časnik gleda ljude koji čekaju vojnu paradu posvećenu Danu Sunca. Događaj se slavi 15. aprila i posvećen je obljetnici rođenja Kim Il-sung.

2

Pyongyang, april 2017. Toranj Juche Ideologije nalazi se u središtu grada i jedan je od najsvjetlijih objekata u cijeloj zemlji.

3

 

Provincija North Hamgyong, septembar 2017. Transport je rijetka stvar izvan Pyongyanga.

4

 

Pobjednik maratona koji se održao u Pyongyangu 9. aprila 2017. On kaže da želi ugoditi voditelju zemlje Kim Jong-un sa svojim postignućima u sportu.

5


Ulaz u zoološki vrt u Pyongyangu. Zanimljivo je da se u zoološkom vrtu nalaze i psi različitih pasmina. Na primjer, u 2014. godini tamo su bili i Yorkshire tereri.

6


Vojna parada 15. aprila 2017. Unatoč činjenici da se najveći dio proračuna zemlje troši na vojne potrebe, nedostatak sredstava se osjeća čak i za vrijeme svečanih događaja. Obuća se daje djevojkama samo za paradu i kako bi se spriječilo padanje cipela, vezane su ih čipkama.

7

 

Žene pozdravljaju koreografkinju Sjeverne Koreje Kim Jong-una tijekom vojne parade, 15. aprila 2017. Vidjevši "Briljantnog prijatelja" čak i na velikoj udaljenosti je san gotovo svakog stanovnika Sjeverne Koreje.

8

 


Radnici na odmoru. Preuzeto iz  autobusa na korejskom selu u aprilu 2017. Službeni vodič ne bi odobrio ovu vrstu fotografije.

9

 

Noć u Pyongyangu, mart 2018. Vrijedno je napomenuti da se broj automobila povećavao na cestama kapitala u proteklim godinama.

10


Promet na jednoj od središnjih ulica Pyongyang, 3. mart 2018. Unatoč prisutnosti semafora, promet se kontrolira ovako

11


Vodeni park u Rungna People's Pleasure Parku, juni 2018

12

Ne propustite