DOBILA SAM RAK JER SAM GRLILA OCA KAD JE DOLAZIO IZ FABRIKE: Zastrašujuća sudbina doktorice koja se suočava sa teškom bolešću

Zanimljivosti
DOBILA SAM RAK JER SAM GRLILA OCA KAD JE DOLAZIO IZ FABRIKE: Zastrašujuća sudbina doktorice koja se suočava sa teškom bolešću
.

Nakon što joj je dijagnostikovan rak za kog se smatra da je povezan s udisanjem vlakana azbesta, doktori su Kate Richmond rekli da ima možda još dvije ili tri godine života.

 Dr. Kate Richmond (43) iz Australije, oboljela je od peritonealnog mezotelia (vrste raka koji se javlja u tankom tkivu u stomaku) koji je jako rijedak, a uzrokuje ga izlaganje azbestu.

zena

Doktori su rekli da je rak povezan s azbestnim vlaknima, što znači da je nesvjesno progutala opasnu supstancu još kao dijete.

Ona verjuje da je u kontakt s azbestom došla jer je kao mala grlila oca svaki put kada se vratio kući sa posla u fabrici.

zena1

U početku je izjavila da nije imala pojma kako je bila izložena azbestu. Treba proći najmanje 10 godina od izlaganja azbestu do početka razvoja bolesti.

Jedino objašnjenje kojeg je mogla da se sjeti je grljenje oca. Ona tvrdi da je bila izložena azbestnim vlaknima koja su se nalazila na njegovoj odjeći, međutim, to se ne može potvrditi, pa nikad neće biti sto posto sigurna što je uzrok raka.

Prije dijagnoze, majka dvoje djece je početkom ove godine počela osjećati bol u crijevima, te povremeno kratkoću daha. Nakon što je obavila rendgen, doktori su otkrili da ima višak tečnosti u stomaku.

zena2

Nakon potpune histerektomije, kojom je uklonila kancerogene tumore, porodica je dobila vijest da Kejt ima još možda dvije do tri godine života.

''Plakala sam i mislila: 'Ali tek sam u četrdesetima, imam malu djecu i trebalo bi da budem tu za njih' - izjavila je Kate portalu Mamamia. Budući da je i sama doktorka opšte prakse rekla je da joj je vijest o raku bila potpuno zastrašujuća.

kancer

''Inače sam ja ta koja bi trebalo saopštiti drugima loše vijesti o raku, ona koja vidi rendgensku sliku i smišlja na koji način reći lošu vijest pacijentu'', objasnila je žena čija je priča obišla svijet i mnoge dirnula ravno u srce.

BEBI JE PRST POPLAVIO I OTEKAO, MAJKA JE ODMAH OTRČALA U BOLNICU: Kad je vidjela šta je u pitanju sledila se!

Ne propustite