BEZ PREBIJENE PARE JE DOŠLA U NEW YORK I RADILA KAO SOBARICA: Ovo je majka Donalda Trumpa!

Zanimljivosti
BEZ PREBIJENE PARE JE DOŠLA U NEW YORK I RADILA KAO SOBARICA: Ovo je majka Donalda Trumpa!
.

Davne 1929. godine je sedamnaestogodišnja Škotkinja ukrcala se na brod prema novom svijetu i boljoj budućnosti. Neugledna Meri En Mekleod rođena je na Spoljnim Hebridima, ostrvu u blizini škotske obale. Meri Mekleod kasnije će postati Meri Tramp, majka američkog predsjednika Donalda.

donald3

Kao i otac Baraka Obame i Trampova majka bila je migrantkinja. On će to jako rijetko spomenuti, ali se zato u nekoliko navrata pohvalio njenim uspjehom. Nakon što se preselila u New York, upoznala je Frederika Trampa i njih dvoje su se zaljubili. Fred je bio graditelj i već krajem dvadesetih godina prošlog vijeka je prodavao jeftine porodične kuće. Nakon Drugog svjetskog rata Fredovo bogatstvo je raslo zbog pravog građevinskog buma. Sve više ljudi je kupovalo sve više nekretnina i njegov posao je cvjetao. Kako je njegovo bogatstvo raslo, tako je i Meri sve više i sve luksuznije putovala.

donald2

Dok je u tridesetima putovala isključivo najjeftinijim prevozom i u dokumentima upisivala da je sobarica, u četrdesetima je putovala na Bahame i po raznim drugim egzotičnim destinacijama. Postala je rado viđeno lice u njujorškim krugovima, a radila je u brojnim dobrotvornim organizacijama.

donald1

Iako je ostavila velik trag na New York, još veći uticaj imala je na sina Donalda.

"Jedan od problema sa ženama u mom životu je to što ih moram upoređivati s mojom nevjerovatnom majkom. Mama je pametna kao sam đavo", napisao je Donald u knjizi "The Art of the Comeback". Kako piše Njujorker, majka i sin dijelili su i sklonost ekstravagantnom odijevanju, pa se ona često pojavljivala u javnosti kosom obojenom u narandžasto. Na ulicama je često odlazila i obučena u krzno i s brojnim draguljima.

donald

"Kad malo razmislim, shvatam da sam deo osećaja za pokazivanje naslijedio od majke", napisao je Trump u knjizi "The Art of the Deal" iz 1987. godine.

Prisjetio se i činjenice da je njegova majka bila očarana kraljicom Elizabetom.

"Oduvijek je imala sklonost pokazivanju. Bila je vrlo tradicionalna domaćica, ali je bila svjesna i svijeta izvan njena četiri zida", piše Tramp.

donald4

Umrla je u Njujorku 2000. godine, samo godinu dana nakon supruga Freda. Nakon njene smrti, Donald je imao zaista turbulentne odnose s majčinom domovinom. Ukinuta mu je počasna diploma Univerziteta iz Aberdena, priča se da će održavanje prestižnog turnira u golfu zaobići njegove terene u Škotskoj, a sve to se dogodilo čak i prije nego je postao predsjednik.

cropped-mary-ttump-2

.

trump8

KATE KONAČNO VIĐENA POSLIJE DVA MJESECA, PRIMIJEĆENA U AUTOMOBILU: Niko nije očekivao da OVAKO IZGLEDA!

Ne propustite