RUSKI MELEM LIJEČI SKORO SVE BOLESTI, A POTPUNO JE PRIRODAN: 3 sastojka vam trebaju, a priprema je NAJJEDNOSTAVNIJA MOGUĆA!

Zdrav život
RUSKI MELEM LIJEČI SKORO SVE BOLESTI, A POTPUNO JE PRIRODAN: 3 sastojka vam trebaju, a priprema je NAJJEDNOSTAVNIJA MOGUĆA!
.

Ovaj čudesan ruski melem vrlo je bezopasan i ne može vam naškoditi, a itekako može biti od koristi!

Potrebno je:

- 1 jaje (kuhano)
- 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo koje imate)
- 60 gr pčelinjeg voska (mora biti prirodan)

401488-melemvosak620x381620x350-ff

Priprema:

U lonac stavite ulje, a u njemu istopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje,ubacite žumance u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo sklonite posudu sa vatre.

zumance

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumance. Smjesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji.

Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanca bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu teglu, a u frižideru može stajati do deset mjeseci.

koza

Primjena:

Ukoliko melem koristite za upalu sinusa potrebno je istopiti je i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan prije svakog obroka.

sinusi5

U slučaju opekotina, zubobolja, oteklina ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njom možete ojačati nokte, te liječiti hemeroide.

heme

RAK SE NE ŠIRI OD ŠEĆERA: Onkolog razbio sve mitove, OVO JE ISTINA koju trebate znati!

Ne propustite