RODILA SAM IH SA 500 GRAMA, REKLI SU MI DA NEĆE PREŽIVJETI: Niko ne može vjerovati da MOJA DJECA SADA OVAKO IZGLEDAJU! (FOTO)

Praktična žena
RODILA SAM IH SA 500 GRAMA, REKLI SU MI DA NEĆE PREŽIVJETI: Niko ne može vjerovati da MOJA DJECA SADA OVAKO IZGLEDAJU! (FOTO)
.

Lusi Hol (26) i Josef Barker (26) iz Lidsa bili su prestravljeni kada je Lusi rodila blizance, a svaki od njih je imao tek 500 grama.

Ljekari su im poručili da se trebaju spremiti na najgore.

3

NEKADA IZBLAJHAN I OŽENJEN MUŠKARCEM: Past ćete u nesvijest kada vidite kako Azis danas izgleda (FOTO)

Dječaci Čarli i Harvi su rođeni u 24. sedmici trudnoće i bili su tako mali da su roditeljima mogli stati na dlan.

8

Ljekari im nisu davali mnogo šanse. 

5

- Nismo bili spremni za porođaj, sve se desilo tako iznenada. Čim su se rodili, odnijeli su ih na intenzivnu njegu, nisu mi dali ni da ih vidim. Džozef je nekako uspio da uslika dvije slike. Kad sam ih napokon vidjela, shvatila sam ozbiljnost situacije. Bili su tako mali da mi se srce slamalo. Poslije upozorenja ljekara, pripremali smo se na izvjesnu mogućnost da ostanemo bez oba dječaka. A eto, danas im se divimo iz dana u dan kako su sve veći, jači i snažniji. Nakon što sam videjla koliko napreduju, smatram da limit za abortus treba da se smanji - poručuje majka.

4

1

SVAKOJ ŽENI JE POGODILO: Ako ste ovo sanjali, USKORO ĆETE SE UDATI!

- Harvi i Čarli su živi dokaz da bebe rođene u 24. nedjelji mogu da prežive. Niko nije vjerovao u njih i svima su pokazali da griješe - kazali su sretni roditelji 15 mjeseci poslije.

3

Bebe su u bolnici provele skoro 5 mjeseci, a nakon toga su dobili dozvolu da odu kući.

2

Međutim, jedan od blizanaca je zbog problema sa plućima uskoro morao da se vrati u bolnicu.

7

9

ŽENE, VAŽNO JE U KOJOJ GODINI RODITE: Ako rađate u ovim godinama, dijete će vam biti JAKO INTELIGENTNO!

Harvi je 29. maja napokon iz bolnice otpušten i vratio se kući roditeljima i bratu. Iako su i dalje sitni u odnosu na prosječnu decu tog doba, dječaci napreduju iz dana u dan.

10

Foto: Mercury Press and Media

Ne propustite