Evo koliko kilograma trebate da imate u zavisnosti od vaše visine

E buraz
Evo koliko kilograma trebate da imate u zavisnosti od vaše visine
.

KADA PRIČAMO O NEKOJ ZDRAVOJ I IDEALNOJ TEŽINI, NAMA JE VAŽNO DA ZNATE SA ČIME RASPOLAŽEMO, ODNOSNO MORAMO DA ZNAMO KONKRETNE VRIJEDNOSTI. IDEALNA TEŽINA OBIČNO RAZLIČITE ASOCIJACIJE IMAJU, NEKO ZAMIŠLJA DA SU TO FOTO MODELI KOJI IMAJU PROPORCIJE 90-90-90, A NEKO IPAK ŽELI DA IMA BUJNU DAMU KRAJ SEBE.

1

Variranje prati indikator težine, to na kardiogram podsjeća, niko ne zna o čemu se radi. Najvažnije je da se ulazi u farmerice koje su omiljene, i da iznad pojasa ništa ne visi.

GDJE JE IDEAL?

Radi se o tome, svaki čovjek ima neki određeni potencijal, odnosno broj masnih ćelija, oni koji imaju više njih, dobijaju na težini relativno brzo. Mora se i na to računati, kada se prejedete, ćelije vam se na dva dijela dijele, tako se masne naslage povećavaju. Niko ne može da se prepolovi da bi skinuo pojedene ćelije.

2

 

Koja je to zdrava težina?

To je ona kada se naš organizam osjeća dobro. Kada pređemo tačku sa zdravljem kao što su bolovi u zglobovima, hormoni nam skaču, imamo visok rizik od pojave dijabetesa drugog tipa ili srčane smetnje, to su problemi sa zdravljem.

Nema društvo isto mišljenje danas kada je u pitanju idealna težina, odnosno koliko treba da iznosi. Sada ćemo vam pokazati jednu tabelu koju su sastavili ljekari, pa ona ovako izgleda:

3

 

Šta vi mislite o ovoj tabeli, vjerovatno ima nekih i koji su viši, ali ljekari su sastavili samo do ove visine. Aktivirajte se fizički, regulišite ishranu i sve će da bude u redu, nećete imati nikakvih problema.

Inspirativna priča o ženi koja je spasila život tako što je smršala 115 kilograma

Biti težak nije problem. Ne biti besprijekoran niti problem. Ne trebamo uzeti modele koji su postavljeni većim dijelom koje danas vidimo. Na nesreću da istražiš temelje tih oglasa, vidjećete kako su svi sjajni.

Svi imaju strašan osmijeh i tijelo, i to je izvanredno.

Biti prilično težak nije problem u pogledu izgleda, ali to je alternativna priča s obzirom na vašu dobrobit.

Heather je imala samo 29 godina kada je težila 356 funti. Ova su pitanja bila neposredna posljedica što je Heather pretjerano umorna.

1

 

Heather kaže; “Moja težina utiče na moje zdravlje, već i moj posao kao frizera. Cijeli sam dan na nogama i bilo je dana kada sam se stvarno borila da bih to mogla tokom dana. Kad sam se vratila kući, jedva sam uspjela izaći iz mog automobila na ulazna vrata, to je koliko boli svakodnevno bi bilo. “

2

Heather je odrasla s tlačiteljskim tatom, a neprestano jede kolače. Niko nije razgovarao s njom i nekako je trebala upravljati svojim osjećajima.

“Nikad o tome nikada nisam nikome pričala. Samo sam se osjećala neugodno i posramljeno, pa umjesto toga, samo bih jela. “

“Ne bih nikada jela doručak, a onda bih jela ono što sam htjela za ručak. “

5

“Srećom nakon svih testova i sve je bilo u redu. Vjerovala sam da doživljavam bol u prsima i palpitations zbog hormona. Moje tijelo je bilo tako zabrljano zbog moje težine. Prije ovog događaja godinama sam bila na kontroli rađanja, a kad sam se udala u 2014., zaustavila sam pilulu u nadi da ću moći započeti našu porodicu. “

6

“Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo sljedećih nekoliko mjeseci. Nakon što sam ponovno dobila moje tijelo i ovaj novi način života zapravo nije bio tako loš. Ja sam jedan od tih ljudi da mi kažete što trebam učiniti i slijediću sve (u najvećem dijelu).”

7

Ne propustite