Bivši visoki predstavnici u BiH pisali Mogherini o dešavanjima na Balkanu

Bosna i Hercegovina
Bivši visoki predstavnici u BiH pisali Mogherini o dešavanjima na Balkanu
.

Bivši visoki predstavnici u Bosni i Hercegovini Carl Bildt, Paddy Ashdown i Christian Schwarz-Schilling uputili su otvoreno pismo visokoj predstavnici za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU Federici Mogherini u vezi posljedjih dešavanja na Balkanu, kao i učestale najave "prekrajanja granica" između Srbije i Kosova. 

b3

PUKLA BRANA, NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA: Potopljen grad i obližnja sela, VODA NOSI SVE PRED SOBOM (FOTO)

- Kao bivši visoki predstavnici u BiH, zabrinuti smo nedavnim najavama visokih zvaničnika EU, a koje sugerišu da bi EU bila spremna podržati dogovor između predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Kosova Hašima Thacija, u vezi sa razmjenom teritorija između Srbije i Kosova kroz 'korekciju granica'. Dobro smo upoznati sa situacijom u regionu i znamo da pomjeranje granica neće riješiti probleme podjela, već će ih samo produbiti. Također, iako se situacije na Kosovu i u Bosni i Hercegovini ne mogu porediti, dovoljno smo informisani sa prilikama na zapadnom Balkanu da znamo da bi takvu politiku zloupotrijebili političari nacionalisti kako bi još više promijenili granice i destabilizovali ostale zemlje u regionu - istaknuto je u pisimu.

b1

KOLINDA NAJVEĆA ZVIJEZDA U INDIJI, KADA VIDITE SLIKE BIT ĆE VAM SVE JASNO: "Sama kreči stan jer nema novca da plati nekome"

Ne propustite