SPRIJEČITE PUCANJE ČIRA DOK OPASNOST NIJE POSTALA VEĆA: Ovo je 7 prirodnih lijekova!

Zdrav život
SPRIJEČITE PUCANJE ČIRA DOK OPASNOST NIJE POSTALA VEĆA: Ovo je 7 prirodnih lijekova!
.

Čir je ustvari otvorena rana koja se nalazi na sluzinici želuca, a zbog kiselina koje se tamo nalaze i iritiraju ovu ranu, on može osobi zadati prilične probleme..

Mučnina, slab apetit, probavne smetnje i bol samo su neki od simptoma poznatih mnogima: čira na želucu i dvanaestercu.  Zvan i gastrični ulkus, čir je ozljeda ili mana sluznice želuca. Krivac za nastajanje čira je još uvijek nepoznat.

Mogući uzročnici su višak želučane kiseline, infekcija bakterijom Helicobacter pylori (H. pylori), ali i različiti lijekovi protiv bolova.

Aktivni čir na želucu manifestira se kao bol, obično u gornjem dijelu trbuha, malo ispod prsnog koša. Nerijetko je praćen tragovima krvi u stolici ili tokom povraćanja. Budući da se čirevi mogu opetovano javljati i postati kronični problem ili pak dovesti do brojnih ozbiljnih komplikacija, važno je odmah početi s liječenjem.

Umjesto da slijedite najčešće, općeprihvaćene načine liječenja čira, koji mogu uzrokovati komplikacije i štetne nuspojave, probajte ovih 7 prirodnih lijekova.  

Predstavljaju sigurnu i neškodljivu alternativu u tretmanu ove neugodne bolesti.
 

1. Med

Med posjeduje niz ljekovitih svojstava, a posebno je učinkovit pri liječenju čira. Glukozna oksidaza, enzim u medu, proizvodi vodikov peroksid koji ubija štetne bakterije koje mogu doprinijeti razvoju čira.

Tu su i druge antibakterijske tvari u medu od cvjetova iz kojih pčele skupljaju pelud, što povećava učinkovitost meda u eliminiranju bakterija. Dvije žlice dnevno prikladna su doza kod većine vrsta meda.

Kad se stanje s čirom popravi, jedna je žlica dnevno u pravilu dovoljna.

med-cimet

2. Banane

Spojevi fitoindosidi u sušenim, nezrelim bananama povećavaju količinu sluzi u probavnom traktu. Sluz tvori snažan zaštitni sloj koji pomaže liječenju čira te sprečava njegov nastanak.

Banane sadrže i polisaharide topive u vodi, iste spojeve koji se koriste u jednom farmaceutskom lijeku protiv čira. U svrhu liječenja čira, najbolji rezultati postižu se s bananom u prahu.

Kako biste napravili bananu u prahu, ogulite jednu ili više banana te ih narežite na tanke kriške. Stavite ih na sunce, u pećnicu ili dehidrator hrane te ih temeljito osušite. Kada se osuše, sameljite ih u fini prah.

Pomiješajte dvije žlice praška s jednom žlicom meda. Uzimajte ovu smjesu triput dnevno: prijepodne, poslijepodne i prije spavanja.

dvije-banane-dnevno-sta-cine-za-zdravlje

3. Sok od kupusa

Dokle god imate dovoljno korisnih bakterija u tijelu, loše će bakterije biti pod kontrolom, što će smanjiti rizik od čira. Jedan od najboljih načina opskrbe probavnog trakta sa što više dobrih bakterija jest redovit unos fermentiranih namirnica.  

Namirnice kao što su domaći kiseli kupus, jogurt i ukiseljeno povrće pomažu pri održavanju ravnoteže dobrih bakterija u vašim crijevima. No, kada je riječ o liječenju čira, najučinkovitiji je sok od svježeg kupusa.  Desetljećima prije izuma antibiotika, sok od kupusa uspješno se koristio za sprečavanje ili liječenje čira na želucu i dvanaesniku.

Jedna je studija pokazala da sok od kupusa dovodi do izlječenja u preko 92 posto slučajeva, dok konvencionalne terapije imaju učinkovitost od samo 32 posto.

U ovoj su studiji pacijenti primali dozu od samo 50 ml sirovog soka od svježe prešanog kupusa. Kupus je također pouzdan izvor vitamina C, kojega bolesni od čira imaju premalo u želučanim sokovima.

Ako imate čir, kupusov je sok siguran, učinkovit i jeftin lijek.  

kupus

4. Češnjak

Istraživanja o preventivnim i terapeutskim prednostima češnjaka kontinuirano rastu. Čini se da češnjak može držati bakteriju Helicobacter pylori pod kontrolom. Istraživači iz Istraživačkog centra Fred Hutchinson otkrili su da češnjak ostvaruje specifično antimikrobno djelovanje protiv H. pylori.

Prekomjerno razmnožavanje ove bakterije pogoduje razvoju čira na želucu.

luk

5. Feferoni

Suprotno onome što mnogi ljudi vjeruju, ljuti feferoni ne uzrokuju čir na želucu, nego, naprotiv -  sprečavaju njegov nastanak! To je posljedica činjenice da feferoni aktiviraju mehanizme koji štite sluznicu želuca.

Istraživanja u Mađarskoj pokazala su da je kapsaicin, aktivni sastojak feferona, smanjio količinu kiseline u želucu, dok je u isto vrijeme povisio volumen zaštitnih sokova. Kapsaicin je posebno djelotvoran u zaštiti želuca od ulceracija uzrokovanih alkoholom i nesteroidnim protuupalnim lijekovima.

Stoga, ako ste zakleti protivnik feferona zbog uvjerenja da uzrokuju čir, vrijeme je da ih vratite u prehranu, ali ovaj put kao učinkovit lijek.

 

6. Sladić

Nekoliko je istraživanja pokazalo je da deglicirizirani sladić (DGL) djeluje slično cimetidinu, lijeku protiv čira na želucu i dvanaesniku.

Čini se da ovaj oblik sladića potiče želudac i crijeva na proizvodnju zaštitne sluzi. To je vrlo korisno za svakog korisnika lijekova koji pospješuju nastanak čira kao što su aspirin, derivati kortizona ili nesteroidni protuupalni lijekovi. Međutim, da bi bile učinkovite, morate prožvakati tablete sladića prije gutanja.

Preporučuju se dvije tablete od 380 mg tri puta na dan između obroka. Potražite tablete sladića u trgovinama zdrave hrane.
bol

7. Vitamin E

Liječnici s Kijevskog medicinskog instituta izvijestili su da je 300 mg vitamina E dnevno izliječilo peptični ulkus kod 28 pacijenata. Čirevi su pod utjecajem vitamina E nestali unutar 4 do 6 dana.

Pacijentima koji su uzimali vitamin E  porasla je razina bjelančevina u stijenkama crijeva. Ujedno, oni su tijekom terapije dobili 1,5 do 3 kg, dok kontrolna skupina pacijenata nije zabilježila nikakvo povećanje tjelesne težine.

IZGUBITE POLA KILOGRAMA VEĆ VEČERAS: Popijte ovu smjesu prije spavanja, UJUTRO SE ODMAH IZVAGAJTE!

Ne propustite