Slijepo praćenje modnih trendova

Moda i ljepota
Slijepo praćenje modnih trendova
Žene danas plaćaju sve višu cijenu u ime mode, a kad kažemo cijenu, ne mislimo na novac, već na zdravlje jer ga nošenje određenih modela može ugroziti.

Žene danas plaćaju sve višu cijenu u ime mode, a kad kažemo cijenu, ne mislimo na novac, već na zdravlje jer ga nošenje određenih modela može ugroziti.

U nastavku vam donosimo trendove koji su opasni po zdravlje:

Što veća torba, to bolje - ovo je izuzetno štetno po zdravlje
Torba u koju stane mali laptop ili tablet, iPad, novčanik, torbica sa šminkom, bočica vode, knjiga. Da, ovo je magična torba i izgleda super moderno, ali toliko je teška da će njeno stalno nošenje prouzrokovati bol u leđima i vratu. Ako baš ne možete bez velike torbe onda vam savjetujemo da je nosite malo na jednom, a malo na drugom ramenu, ne bi li stvorili balans, odnosno dozvolili ramenima da se odmore.

Novčanik uvijek pri ruci? Loša ideja
Ovo se posebno odnosi na muškarce koji imaju običaj nositi novčanik u zadnjem džepu traperica. Kad sjedite s novčanikom u džepu, mišići stražnjice su pod pritiskom i stvaraju kroničnu bol ne samo u kralježnici, već i u bokovima te ramenima.
Ubojite štikle - nisu bez razloga ubojite

Dosta puta ste obuli vrtoglavo visoke potpetice, a onda jedva čekali da ih skinete. Ovo je vrlo loša ideja jer ovakve cipele mogu prouzrokovati dugoročne bolove u leđima, promijeniti oblik stopala, te dovesti do pojave kurjeg oka i otvorenih rana. Naravno, ne morate se odreći nošenja štikli, ali bit će lakše uz pauze, povremeno nošenje ravne obuće i isključivo stabilnih potpetica koje vam neće stvarati toliki pritisak na stopalo.

Uske traperice
Uske (skinny) traperice pretvorile su se u jedan od klasika svake garderobe. Međutim, iako izgledaju sjajno, uske hlače, bez obzira da li je u pitanju traper ili neki drugi materijal, mogu izazvati obamrlost, utrnuće i modrice na nogama.

 

 

 

 

Ne propustite