Ni danas nije usuglašen tekst zakona o pravima demobilisanih boraca

Bosna i Hercegovina
Ni danas nije usuglašen tekst zakona o pravima demobilisanih boraca
.

Na sjednici parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica, koja je održana u Mostaru, ni danas nije usuglašen tekst Zakona.

''Nama je želja bila da danas riješimo problem, ali ono što su nam dostavile stručne službe nije tačno te su pojedini delegati, članovi ove komisije rekli kako se na osnovu toga ne možemo usuglasiti. Tekst Zakona ponovo smo vratili premijeru i Parlamentu i vidjet ćemo što će biti nakon toga ''- izjavio je Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te predsjednik Komisije za usuglašavanje.

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i član Komisije Davor Vuletić izjavio je kako je bilo mnogo propusta u radu oba doma Parlamenta te da zbog toga podnosi ostavku na članstvu Komisije, izvijestila je Fena.

''Zaista nema smisla ove ljude varati i dalje voditi proces na ovakav način, ovo sve je trebalo biti mnogo ozbiljnije'' - istaknuo je Vuletić.

 Neusuglašavanje teksta Zakona izazvalo je nezadovoljstvo boraca koji su, dok je trajala sjednica, bili cijelo vrijeme pred zgradom Vlade FBiH u Mostaru.

Ne propustite