Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo 23; Livno i Sokolac 25; Bihać, Bugojno i Sarajevo 26; Srebrenica 27; Prijedor, Sanski Most i Trebinje 29; Doboj, Tuzla, Zenica i Zvornik 30; Banja Luka i Gradačac 31; Bijeljina i Brčko 32; Mostar 34°C.

l-am

Sutra će u Bosni preovladavati umjerena naoblaka. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se na prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C. 

U Sarajevu većinom sunčano sa umjerenom oblačnosti. U ranim jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme. Na području grada moguć je pljusak sa grmljavinom u poslijepodnevnim ili večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C. 

Ne propustite