Lukač odgovorio Mektiću: Pokušaji osuđeni na propast

Bosna i Hercegovina
Lukač odgovorio Mektiću: Pokušaji osuđeni na propast
.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji RS-a, bez saglasnosti Vlade RS-a, naveo je danas u otvorenom pismu Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, prenosi Anadolija.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, danas je na konferenciji za novinare govoreći o tome da je Operativni štab za pitanje migracija BiH prihvatio ponudu Federalne uprave policije da budu ispomoć Graničnoj policiji BiH rekao da ne zna hoće li biti raspoređeni i da, ukoliko budu raspoređeni, biće podređeni Graničnoj policiji BiH s ciljem sprečavanja ulaska migranata.

"Dakle, oni neće imati ništa sa nadležnostima MUP-a RS koje ne mogu biti derogirane", rekao je Mektić.

Lukač je u otvorenom pismu danas naveo da su "pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji RS-a, koji dolaze od ministra bezbjednosti BiH, unaprijed osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima RS, kao i potpisanim sporazumima između MUP-a RS i drugih policijskih agencija u BiH. Navodi se i da MUP RS ima potpisan Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice s Graničnom policijom BiH prema kojem je trenutno angažovano 80 policijskih službenika MUP-a RS".

Ne propustite