Kosovo od Njemačke dobilo 6,5 miliona eura za razvoj poljoprivrede

Region
Kosovo od Njemačke dobilo 6,5 miliona eura za razvoj poljoprivrede
.

Vlade Kosova i Njemačke potpisale su sporazum o bespovratnom grantu u vrijednosti od 6,5 miliona eura namijenjenog sektoru poljoprivrede.

Sporazum o grantu “Finansijske usluge za stvaranje radnih mesta u sektoru poljoprivrede, Fond za garantovanje kredita III”, potpisali su ministar finansija Kosova Bedri Hamza i ambasador Nemačke na Kosovu Christian Heldt. 

Hamza je kazao da je ovo osmi po redu sporazum sa Njemačkom o bespovratnom grantu i zahvalio se njemačkoj vladi i narodu na njihovom snažnom doprinosu poboljšanju života kosovskih građana.

Kosovski ministar finansija je kazao da je Njemačka jedan od najvećih donator na Kosovu i do sada je sa preko 500 miliona eura, od kojih je oko 80 posto poklonjeno kroz grantove, doprinela razvoju kosovske ekonomije. 

“Mi smo opredijeljeni razvoju stabilne ekonomije i sigurni smo da stabilan razvoj obezbjeđuje samo privatni sektor. Ovih 6,5 miliona eura namijenjeni su Fondu za garantovanje kredita. Taj Fond je osnovan uz podršku i pomoć donatora, a najveći finansijski doprinos do sada pružila je Vlada Njemačke", kazao je Hamza, izvijestila je Anadolija. 

 

Ne propustite