UŽAS U NOVOM SADU, BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA IZVUKU ŽIVU GLAVU! Stanari su sjedili u stanovima kad su zidovi počeli da se ruše!

Region
UŽAS U NOVOM SADU, BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA IZVUKU ŽIVU GLAVU! Stanari su sjedili u stanovima kad su zidovi počeli da se ruše!
.

Zid kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu u Srbiji srušio se jučer, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susjednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja. Izvođač radova je, prema svjedočenju stanara, krenuo sa rušenjem kuće broj 9 uslijed čega je oštećen zid.

8

7

Stanari kuće koji su morali da bježe uslijed obrušavanja zida smješteni su, zahvaljujući Gradu, u jedan novosadski hotel, izvijestio je Tanjug.

5

4

Ubrzo po rušenju zida su došle nadležne inspekcije i policija koji su obezbjedili prostor i zapečatili ulaz u kuću, a jutros su lokaciju obezbjeđivale komunalna i redovna policija.

2

1

Mediji prenose da je izvođač radova "Euroinvest" krenuo sa rušenjem kuće, iako je investitoru "Astra planu" građevinska dozvola za taj posao odbijena.

Investitor je planirao da napravi zgradu sa 29 stanova i 17 garažnih mjesta.

salajka-zid

Investitorka tvrdi da je stanarima urušenog objekta sinoć obezbjedila prevoz i prevremeni smeštaj, kao i da je angažovala agencije za nekretnine u Novom Sadu kako bi se pronašli stanovi za trajni smeštaj stanara.

Dodala je i da su joj u agencijama rekli da je slobodne stanove jako teško naći, zbog čega je stanarima obezbjedila smeštaj u hostelima i hotelima, dok se ne pronađe trajno rješenje.

10

9

Stanari su od investitorke zatražili pravno-obavezujuću izjavu, pred predstavnicima gradskih vlasti, da će trajno rješenje biti nađeno.

Stanari su tokom razgovora sa investitorkom bili vidno uznemireni, a jedna žena požalila se da joj je bagerom srušen zid iznad dečijeg kreveta.

 

Kako saznaje 021.rs, zahtijev investitora za izdavanje građevinske dozvole je odbijen. Razlog tome je što nisu ispunjeni formalni uslovi, odnosno investitor nije priložio Geomehanički elaborat, niti Projekat pripremnih radova koji se odnose na uklanjanje postojećih objekata ili, ukoliko je ishodovano, Rješenje o uklanjanju objekata.

Ne propustite