Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su registrovani lokalni pljuskovi. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 19; Sarajevo 22; Bugojno i Livno 25; Gradačac 26; Bihać, Doboj, Sanski Most, Tuzla i Zenica 27; Bijeljina i Prijedor 28; Banja Luka 29; Mostar i Trebinje 31°C.

l-am

Sutra se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća i magla. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na području grada moguć je pljusak sa grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C. 

Ne propustite