BILA JE DAR OD BOGA Napustila nas je slavna pjevačica

Show
BILA JE DAR OD BOGA Napustila nas je slavna pjevačica
.

U javnosti se nije pojavljivala od prošlog novembra
 arr
Kako javljaju strani mediji, diva je preminula okružena porodicom i prijateljima u svojoj kući u Detroitu, poslije duge bitke sa teškom bolešću. Kako je nedavno javljeno, pjevačica je imala rak pankreasa.

areta

Ona je otkazala dva koncerta koja je trebalo da ima aprilu i martu, a u javnosti se nije pojavljivala od prošlog novembra.

Bila je kćerka baptističkog sveštenika.

arrr

Pjevanje je učila od tadašnjih zvezda gospela - Mahalije Džekson i Klare Vord.

Pjesme poput "Respect" i "Chain Of Fools" ubrzo su postale klasika.

Uprkos ličnim problemima, 1968. snimila je album "Lady Soul" koji se prodao u milionskom tiražu.

Krajem sedamdesetih karijera je počela da joj stagnira, ali joj uloga u filmu "Braća Bluz" vraća staru slavu.

arrroo

Osamdesetih je snimila hitove kao što su "Freeway Of Love" i "Who's Zooming Who", a pevala je i u duetu sa Džordž Majklom i grupom "Eurythmics".

Nadimak joj je "Kraljica soula", a po nekim izvorima glas joj ima raspon od četiri oktave. Englesku pevačicu Džos Stoun mnogi smatraju njenom nasljednicom.


Legendarna Areta je osvojila 18 Gremi nagrada, ušla je u Kuću slavnih "Rokenrol kuću slavnih" 1987. godine, a jedan je od najprodavanijih muzičara svih vremena. Prodala je više od 75 miliona zapisa.

ar

"Znate šta je nebeska sila. Znate da je to nešto što je Bog napravio. A Areta je dar od Boga" - svojevremeno je napisao magazin Roling Stoun.

"Kada je riječ o izražavanju sebe kroz pesmu, ne postoji niko ko bi mogao da joj priđe. Ona je bila razlog zašto žene žele da pjevaju".

Ne propustite