JEDAN DETALJ OTKRIVA DA NE ZNATE HODATI U ŠTIKLAMA: Zbog ovoga vam se smiju iza leđa, EVO U ČEMU JE TRIK!

Moda i ljepota
JEDAN DETALJ OTKRIVA DA NE ZNATE HODATI U ŠTIKLAMA: Zbog ovoga vam se smiju iza leđa, EVO U ČEMU JE TRIK!
.

Mnogi muškarci, ali i žene će se složiti kako nema ništa gore neko kad vide djevojku koja nabada, muči se, savija se dok hoda u štiklama gradom.

Lako je prepoznati ženu koja nije savladala hodanje u štiklama, nerijetko im se događa da izvrću nogu, zapinju, zastajkuju dok hodaju, imaju pogurena leđa...

Za ženom koja pršti sekspilnoću i samouvjernošću dok hoda u visokim potpeticama malo ko se neće okrenuti na cesti. Ta žena možete biti i vi, uz našu malu školicu hodanja u štiklama.

Donosimo vam 7 savjeta koje ćete moći iskoristiti bez obzira nosite li već neko vrijeme visoke potpetice ili ste tek počeli

1. PRAVILNO DRŽANJE

1

Pravilno držanje tijela osnovni je faktor lijepog hodanja u potpeticama. Nježno zabacite ramena unatrag, što će vas u trenutku izdužiti i učiniti višima. Bokove zarotirajte malo natrag pri čemu će vam i stražnjica izgledati više podignuto, a kako biste to lakše izveli ključno je aktivirati trbušne mišiće koji su središnji dio tijela. Nakon kratkog vremena vježbanja ovaj stav tijela postat će vam potpuno prirodan.

2. ČVRSTI ZGLOBOVI 

preview

Mnoge žene imaju problema s klimavim zglobovima dok hodaju u petama, a to je zato jer većinu težine tijela stavljaju na petu, kako se hoda dok smo bosi ili u ravnim cipelama. Rješenje je da težinu prebacite na čitavo stopalo ili na prste.

3. OPUŠTENA KOLJENA

2

Kada žena hodajući u potpeticama previše stisne kvadricepse i koljena može izgledati previše ukočeno i neprirodno, odnosno kao robot. Kvadricepse možete malo stisnuti, ali morate lagano opustiti koljena i držati ih opuštenima cijelo vrijeme dok hodate.

4. SAMOUVJERENI HOD

4

Kad je o držanju tijela riječ gornji dio tijela ne smije vam biti previše naprijed niti previše natrag. Dok hodate, zamišljajte da lagano klizite kroz zrak što će učiniti čuda za vaš seksi i samouvjereni hod u štiklama.

5. KRENITE S NIŽIM POTPETICAMA

3

Počinjete li tek hodati u potpeticama, krenite s niskim potpeticama te s vremenom prijeđite na više i visoke. Treba znati da što je potpetica viša to je potrebnije da tijekom hoda težinu što više prebacujete na prste, a ne na petu i da ne radite korake čitavim stopalom. Također kada nosite vrlo visoke potpetice lagano njišite bokovima.

6. NOGA ISPRED NOGE

5

Uobičajeno je da kada hodamo u ravnim cipelama hodamo tako da nam noge idu u stranu, a u štiklama noga treba ići pred nogu, tako da se unutarnja strana bedara lagano dodiruje.

7. PRODUŽENI KORAK

6

Kad hodate u štiklama također nemojte raditi premale korake, jer ćete izgledati nezgrapno i neženstveno, već hodajte lagano produženim korakom. Idealna dužina koraka je ona koja je u ravnini sa zamahom ispružene ruke dok hodate.

Pogledajte i video tutorial kako možete najlakše savladati hodanje u štiklama:

(Novi.ba/Zadovoljna.dnevnik.hr)

Ne propustite