OVA MJEŠAVINA JOJ JE POMOGLA DA IZLIJEČI KAMEN U ŽUČI: Nestaje kao rukom odnesen, a tajna je u JEDNOM SASTOJKU

Porodica i zdravlje
OVA MJEŠAVINA JOJ JE POMOGLA DA IZLIJEČI KAMEN U ŽUČI: Nestaje kao rukom odnesen, a tajna je u JEDNOM SASTOJKU
.

Interesantno je da od kamena u žuči više boluju žene nego muškarci.

Simptomi su:

gorka sadržina pri podrigivanju i povraćanju,

- žestoki bolni grčevi koji se ispod desnog rebarnog luka šire do srca i jaka mučnina.

kamen-u-zucnoj-kesi

Pošto na raspolaganju imamo toliko lekova iz Božje apoteke, operacija nije uvijek neophodna.

Šestosedmična terapija sokom od rotkve pomogla je u svim slučajevima, osim kada je bila riječ o nerastvorljivom kamenu, koji se pojavljuje veoma rijetko. U ovakvom slučaju operacija je neizbježna.

pankreas

PRIPREMA:

Rotkva se iscijedi u sokovniku koji se koristi u domaćinstvu. Terapija počinje sa 100 g ujutro, natašte, i postepeno se u roku od tri sedmice količina povećava na 400 g, da bi se, opet u roku od tri sedmice, vratilo na količinu od 100 g. Sok od rotkve se ne smije piti ako bolesnik pati od upale želuca i crijeva!

rotkva

Supruzi jednog bivšeg carsko-kraljevskog generala grada Trijenta operativnim putem su uklonili više kamenaca iz žuči. Bilo je i manjih i većih, i ona ih je svakome rado pokazivala, da bi ih na kraju ugradila u dršku noža. Jednoga dana, upravo kada je ljuštila rotkvu, dobila je posjetu. Nož je odpožila u činiju sa rotkvom i posvetila se svom gostu. Kako je bila iznenađena kada je kasnije uhvatila dršku noža! Kamenci su netragom nestali iz nje - bili su rastvoreni u vlažnoj masi rotkve.

kamen1

Dobra mješavina ljekovitih biljaka od po 20 g bedrinca, dobričice, hmelja, petrovca, nane i pelena takođe liječi kolike i kamen u žuči.

Na litar hladnog vina od jabuke ili mošta od jabuke stave se tri velike kašike biljaka i sve se zagrijava do ključanja, a onda se skloni sa vatre i ostavi tri minuta da odstoji.

Tokom dana svakoga sata uzeti po jednu veliku kašiku, otprilike osam do devet puta ukupno.

kamen

NAPOMENA

Pošto tečnost treba piti toplu, čuvati je u termos-boci.

Ne propustite