ZAKOČIO JE U ZADNJI ČAS, JOŠ JE U ŠOKU ZBOG UŽASA KOJI JE USLIJEDIO: Kamiondžija bio na korak do smrti kada se most URUŠIO!

Svijet
ZAKOČIO JE U ZADNJI ČAS, JOŠ JE U ŠOKU ZBOG UŽASA KOJI JE USLIJEDIO: Kamiondžija bio na korak do smrti kada se most URUŠIO!
.

Vozač kamiona F.L. uspeo je da zakoči u pravom trenutku kada se urušio dio mosta u Đenovi. Time je izbjegao da padne u ponor sa visine od 45 metara, a sada je opisao je kako je auto-put "nestao" ispred njega.

37-godišnji otac vraćao se duž Morandijevog mosta poslije runde isporuka namirnica, kada se ispred njegovih očiju raspao 650 metara dugački dio.

"Vidio sam put koji se srušio, sa svim automobilima koje sam tada imao ispred mene", rekao je on spasilacima nakon užasnog incidenta u kojem je poginulo najmanje 40 ljudi.

Njegov zeleni kamion dospeo je u sve svjetske medije, a i danas se video na vijaduktu, ostavljen na istom mjestu gdje ga je zaustavio kočnicama, nakon čega je iskočio iz svoje kabine i sklonio na sigurno.

kamion6

kamion5

"Vozač se i dalje nalazi u stanju šoka, ali nije povrijeđen", rekao je Đovani D'Alesandro, direktor supermarketa čiju je robu raznosio.

Dodao je da nije i dalje spreman da daje intervjue, ali da je razgovarao sa vlasnikom kamiona, kojim je i prevozio namirnice.

Nevjerovatna priča vozača dospjela je u prvi plan nakon tragedije u Đenovi, kada su fotografije njegovog zelenog kamiona dale pravi uvid koliko je bilo opasno na mostu. Drugi svjedoci su rekli da je most srušio kao kula od karata.

kamion4

kamion3

kamion1
Podsjetimo, vijadukt Morandi, na dijelu auto-puta A10, urušio se uslijed jake oluje praćene grmljavinom, a svjedoci tvrde da se urušio uslijed udara groma. Nadvožnjak se iznenada urušio uslijed čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.

kamion

Ne propustite