JEZIVE RIJEČI VOZAČA IZ HRVATSKE KOJI JE ZA DLAKU IZBJEGAO SAV UŽAS: "Da sam stao, sigurno bih poginuo"

Aktuelno
JEZIVE RIJEČI VOZAČA IZ HRVATSKE KOJI JE ZA DLAKU IZBJEGAO SAV UŽAS: "Da sam stao, sigurno bih poginuo"
.

"Vozio sam autobus prema Hrvatskoj i prešao sam preko vijadukta Morandi samo pola sata nakon što se urušio. Šokiralo me kad mi je stigla poruka da je ta cesta potpuno nestala." - prepričava Rudolf Polunić, vozač koji je za dlaku izbjegao katastrofu kraj talijanskoga grada Genove.

Vijadukt koji se urušio za sobom je povukao dvadesetak vozila te pao na kuće, zgrade i ceste koje vode ispod njega. Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad. 

102965252-italy-bridge-collapse

- Morao sam odlučiti hoću li stati na odmaralištu prije ili poslije Genove. Da sam stao prije i odmorio, vjerovatno bih se u tom trenutku našao u koloni ili u rupi koja je prije bila vijadukt - ispričao  je Rudolf za 24sata.hr. 

genoa-motorway-bridge-collapse-italy-1423365

U trenutku kad je prolazio, sve mu je izgledalo normalno kao i svaki put kad bi vozio. 

- Puhao je lagani vjetar i padala je kišica. U jednom trenutku, u sredini vijadukta, snažno je zapuhalo, pa sam morao paziti da me vjetar ne zanese - rekao je vozač.

genoa-bridge-collapse-ht-ml-180814-hpmain-4x3-992

Podsjetimo, spasioci su nastojali čitavu noć pronaći preživjele pod ruševinama cestovnog vijadukta koji se urušio u Genovi na sjeveru Italije, usmrtivši najmanje 38 osoba.

Zbog iznenadnog urušavanja te masivne građevine zvane most Morandi po imenu arhitekta koji ga je projektirao, oko 35 automobila i nekoliko kamiona propalo je u prazno s visine od 45 metara.

genoa-bridge-collapse-italy-ponte-morandi-liguria-video-1003188

Most je bio poznat po strukturalnim problemima te su politički dužnosnici pozvali da se mogući krivci za nemar identificiraju i kazne.

Podaci o smrtno stradalima su privremeni i nesigurni. Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini naveo je u srijedu ujutro da je "potvrđeno 35 smrtnih slučajeva, među kojima troje djece u dobi od 8, 12 i 13 godina", obećavši da će odgovorni "platiti, platiti sve i to skupo". 

genoa-motorway-bridge-collapse-italy-1423442

Spasioci su evakuirali i 16 povrijeđenih, od kojih se 12 nalazi u teškom stanju.

Ove fotografije pokazuju sav užas MOSTA SMRTI. 

most1

most2

most3

most5

most6

most7

most8

most9

most10

most11

most12

most13

most14

most15

most16

most17

most18

most19

most20

mosta4

 

 

Ne propustite