SAVJETI

Kako nanijeti eyeliner?

Objavljeno:14.08.2018 - 16:21
A A A Times Arial

Kako bi što lakše nanijeli nezaobilazan eyeliner prilikom šminkanja, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta. 

Ako vam ruka drhti i nije mirna, najbolje je da prije nanošenja eyelinera, na očima prvo nacrtate crtu s olovkom za oči. Nakon što olovkom nacrtate crtu, po toj istoj crti pređite eyelinerom kako bi crta na kraju bila savršena.

oci

Kako bi crta olovke za oči na kapcima izgledala savršeno, prije nego krenete s nanošenjem olovke, prvo je malo zagrijte na toplini. Prije nanošenja na kapke na ruci provjerite temperaturu olovke, odnosno odgovara li vam.

Za što prirodniji izgled crtu nemojte povlačiti gore preko kapaka, nego je povlačite u kapcima s unutarnje strane gornjeg kapka. Takvim nanošenjem olovke za oči, vaše oči će izgledati prirodnije, a trepavice će vizualno dobiti na volumenu.

lepota-oci-sminka

Ako vam se prilikom šminkanja dogodila potpuno kriva linija, možete je popraviti olovkom u boji kože. Samo morate obratiti pažnju da je olovka u boji kože pravilno našiljena, kako bi precizno mogli popraviti greške.

 

 

 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!