SAMO NEKOLIKO MJESECI PRIJE KOBNE NESREĆE U ROVINJU: "I tada su mu trebali oduzeti vozačku, ovo je sramota"

Region
SAMO NEKOLIKO  MJESECI PRIJE KOBNE NESREĆE U ROVINJU: "I tada su mu trebali oduzeti vozačku, ovo je sramota"
.

Poznati pjevač Tony Cetinski novčano je kažnjen jer je vozio čak 77 kilometara na sat više od dopuštene brzine, ali sud mu nije oduzeo vozačku dozvolu. 

Kao razlog navedeno je da mu je kao pjevaču potrebna u svakodnevnom radu. 

toni-cetinski

Tu nepravomoću presudu protiv Cetinskog, koji je prekršaj počinio svega četiri i pol mjeseca prije tragične nesreće u Rovinju u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji pješak, donio je Prekršajni sud u Županji. 

cetinski-tony

Zbog tragičnog rovinjskog udesa protiv Cetinskog je u februaru ove godine otvorena istraga. Za sada se zna da je nesretni 62-godišnjak zbog zdravstvenih problema, ali i utjecaja alkohola završio na kolniku Puste ulice u Rovinju. Pjevač pak, sumnja se, nije prilagodio brzinu vožnje, te je prešao preko njega svojim automobilom.

tony1

U prebrzoj vožnju prometna policija iz Vinkovaca snimila je Cetinskog 16. jula prošle godine. Na autocesti A3 gdje je brzina bila ograničena na 100 kilometara na sat pjevač je papučicu gasa stisnuo do 196,9. Umanjeno za deset posto, prekoračenje je još uvijek bilo značajno. Kada se Cetinskom obračunala ta sigurnosna razlika utvrđeno je da je vozio 77,2 kilometra na sat brže od ograničenja.

tony2

Priznanje na sudu

Da je doista vozio prebrzo pjevač je na sudu i priznao. “Kasnio sam na dogovoreni humanitarni posjet jednoj obitelji u Vinkovcima. To može potvrditi i moja supruga. Žao mi je i svjestan sam što sam učinio. Molim da sud uzme u obzir razlog zbog kojeg sam prebrzo vozio”, apelirao je na sudu Cetinski. Molio je i da mu se ne oduzme vozačka dozvola na mjesec dana jer mu je potrebna budući da se svaki dan vozi na koncerte ili snimanja.

tony3

Sud je tu njegovu molbu i prihvatio, te ga kaznio samo novčanom kaznom od tri hiljade kuna. Iako je Cetinski do sada već plaćao kazne zbog prometnih prekršaja sud je zaključio kako mu to nije otegotna okolnost te da mu ne treba oduzimati vozačku dozvolu.

tony4

Naime, radilo se o vožnji bez pojasa i bez vozačke dozvole.

 

Ne propustite