HAOS NA GRANICI SA HRVATSKOM: Važno upozorenje za VOZAČE!

Region
HAOS NA GRANICI SA HRVATSKOM: Važno upozorenje za VOZAČE!
.

Čak oko četiri sata vozači čekaju da pređu srpsko-hrvatsku granicu u Batrovcima na izlazu iz zemlje, dok je čekanje na ulazu oko sat vremena, saopštavaju iz AMSS-a.

Gužve su i na većim graničnim preijlazima ka Mađarskoj, Bugarskoj i Makedoniji. Jedina alternativa su alternativni prijelazi, izvijestio je Telegraf.rs.

guzva14

Najbliži alternativni prijelaz Batrovcima za ulazak u Hrvatsku je Šid, ali vrijeme čekanja na njemu je promijenljivo, zbog preusmeravanja vozila.

'Vrijeme zadržavanja se brzo mijenja, pa se na graničnom prijelazu Šid zbog preusmjeravnja vozila u cilju rasterećenja graničnog prelaza Batrovci stvaraju duža zadržavanja, od 60-120 minuta na ulazu i izlazu iz zemlje - dodaju u AMSS-u.

xcc3

Stoga, ne prostaje vam ništa drugo nego da se okrenete ka manjim prijelazima: najbliži auto-putu Beograd - Zagreb je granični prelaz Sot, preko kojeg možete doći do Iloka i dalje nastaviti kroz Hrvatsku prema Vukovaru ili lokalnim seoskim putevima doći do Tovarnika i dalje nastaviti prema auto-putu. I na ovom prijelazu je pojačan saobraćaj, kažu u AMSS.

Druga opcija je da idete preko Novog Sada i Bačke Palanke, pa da opet dođete do Iloka i nastavite dalje vožnju kroz Hrvatsku. Ostali prelazi u Bačkoj su poprično daleko od auto-puta.

eee

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom na izlazu i ulazu u zemlju čeka se oko sat vremena. Na Kelebiji zadržavanja na ulazu i izlazu su takođe sat vremena.

cc1

Na graničnom prijelazu Horgoš sa Mađarskom na izlazu i ulazu u zemlju čeka se oko sat vremena. Na Kelebiji zadržavanja na ulazu i izlazu su takođe sat vremena.

Sa Crnom Gorom, na izlazu iz zemlje na Gostunu čeka se oko 45 minuta, a na Jabuci oko 60 minuta. Pojačan je saobraćaj i na Špiljanima, a zadržavanja su do 30 min.

hh1

Na prelazu Preševo sa Makedonijom i na Gradini sa Bugarskom zadržavanja na ulazu i izlazu su promijenljiva od 30 do 60 minuta.

cc

Osim automobila, na pojedinim preijlazima stvaraju se i redovi autobusa.

Ne propustite