POŽAR NA JADRANSKOJ MAGISTRALI UNIŠTIO CISTERNE: 'Dim je zakrio sunce, bilo je strašno...'

Region
POŽAR NA JADRANSKOJ MAGISTRALI UNIŠTIO CISTERNE: 'Dim je zakrio sunce, bilo je strašno...'
.

Požar koji je u subotu zahvatio oko pedeset hektara borove šume kod Lokve Rogoznice blizu Omiša, uništio je i dvije vatrogasne cisterne.

pozar2

pozar111

Vatrogasci su se, srećom, uspjeli spasiti od požara koji se širio velikom brzinom, no njihova vozila u potpunosti su izgorjela.

pozar4

''Bili smo na plažu u Medićima kad se odjednom vidio mali dim. Mislila sam da neko roštilja ali u sekundi se to proširilo. U trenutku kada je vatra došla do plaže nastao je stampedo. Bilo je jako puno obitelji s malom djecom koja su počela plakati. Svi su otrčali u svoje automobile i nastao je haos. Dim je zakrio sunce. Žena koja tamo živi rekla nam je da lica pokrijemo ručnicima jer se nije moglo disati. Vidjeli su se samo kanaderi koji lete iznad. Bilo je stvarno strašno'', izjavila je jedna od posjetitelja tog mjesta za 24sata.hr koja je iz Sinja na kupanje došla samo na jedan dan i doživjela pravi šok.

pozar2
Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, potvrdio je kako niko od vatrogasaca nije ozlijeđen, a kako bi se stanje na terenu uskoro moglo poboljšati.

 

Ne propustite