OBJAVIO SLIKU RAČUNA SA JADRANA, SADA SVI O TOME PRIČAJU: "Hoćete li i nakon ovoga ljetovati u Hrvatskoj?"

Region
OBJAVIO SLIKU RAČUNA SA JADRANA, SADA SVI O TOME PRIČAJU: "Hoćete li i nakon ovoga ljetovati u Hrvatskoj?"
.

Svake godine na ljeto raspravlja se o cijenama sa ljetovanja, pa tako ni ova godina nije iznimka.

dubovica-hvar

Ovog puta na društvenim mrežama objavljen je račun iz jednog poznatog beach bara na Hvaru koji je na Twitteru privukao pažnju brojnih Slovenaca.

Račun od gotovo 88 hiljada kuna nije mogao proći neprimjećeno, iako je riječ o Hvaru koji je postao svojevrsna vrsta elitne hrvatske turističke destinacije. "Radije bi kupio auto. Po preračunu, jedino pivo ima pristojnu cijenu", jedan je od komentara na račun.

zavala-p229

"Napojnica nije uračunata", piše uz fotografiju računa.

Drugi korisnik Twittera napisao je kako se na Hvaru svaku večer u klubovima okreću milioni, ali da se to nigdje ne može vidjeti.

"Godinama i godinama bez novih investicija, javni prostor slab, lokalna vlast koruptivna", napisao je.

mikonos-grecia

Foto: Mikonos, Grčka

"Budi sretan da ste na Hvaru, na Mikonosu biste mogli dodati jednu nulu", napisao je jedan tviteraš, a ubrzo se pojavila i fotografija cjenovnika iz Mikonosa:

Tako se nedavno na internetu pojavila i ispovijest jednog turiste u Šibeniku, a koja se također odnosi na plaćanje računa.

U Šibeniku je autor ovog teksta nedavno imao zanimljivo iskustvo. U pizzeriji na Rivi, podno perivoja, a nasuprot parkirališta, među desetak stolova našli smo tek jedno prazno mjesto i sjeli za ručak.

plaza5

Čim je na sto stiglo piće mlada konobarica, s nježnim slavonskim naglaskom, upozorila nas je da imaju tehničkih problema pa ne mogu primiti kartice. Ali, nema problema, bankomat je samo stotinjak metara dalje nasuprot benzinske stanice, piše Šibenski.hr.

plaza

Kad smo naposljetku htjeli platiti, kaže konobarica, još jednom nas dobro odmjerivši, vi ste naši pa ćemo mi po jugoslavenski.

Kakav jugoslavenski, pitamo djevojku mladu dvadesetak godina? Onako kako se nekad radilo, kaže, izvadi prazan listić papira i olovku, zapiše nekoliko brojeva bez specifikacije jela i pića, zbroji i to je to. Račun nije bio osobito veliki, ali sigurno nismo bili jedini kojima je tako ispostavljen.

plaza

Nije tajna da zaposlenici restorana, koji su se u nedostatku radne snage uspjeli izboriti za bitno veće plaće, nerijetko na takav način moraju osigurati vlastita primanja. Prijavljeni su na bitno manji iznos, a razliku do dogovorenog dohotka moraju priskrbiti izdavanjem nefiskaliziranih računa. Pri tome sami procjenjuju rizik i snose odgovornost, materijalnu, ako im za sto sjedne porezni inspektor i napiše kaznu.

plaza

Hrvatska se jako suočila s manjkom izdanih računa za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva. Iako se očekivao znatno pojačan promet, čini se kako mnogi nisu izdavali račune kojih je bilo čak tri posto manje nego godinu dana ranije.

plaza

Poznat je i zabrinjavajuući podatak da je od početka godine, obavljeno na hiljade kontrola, i da su u polovici slučajeva otkrivene neke nepravilnosti. Dakle, svaki drugi kontrolirani ugostitelj je bio u nekakvom prekršaju. Sami inspektori su se suočavali sa situacijom da im se, nakon konzumiranja hrane i pića, račun ispiše na kartonu od cipela.

sutomore-plaza-1000

Ne propustite