Duga zadržavanja na graničnom prijelazu Ivanica, na ostalim se čeka do 30 minuta

Bosna i Hercegovina
Duga zadržavanja na graničnom prijelazu Ivanica, na ostalim se čeka do 30 minuta
.

Na graničnom prijelazu Ivanica pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Povremeno se formiraju duže kolone vozila i na ostalim graničnim prijelazima, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta. 

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.  

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.  Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom. 

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac)  i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Ne propustite