Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Aktuelno
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima registrovani su lokalni pljuskovi i grmljavina u planinskim područjima zemlje. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 17; Ivan Sedlo 27; Sarajevo 30; Livno 31; Bihać, Bugojno, Gradačac i Tuzla 32; Brčko, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Trebinje 33; Zenica 34; Mostar 36°C.

l-am

Sutra će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno je moguća magla ili niska naoblaka. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C. 

suncano

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C. 

Ne propustite