NE DOZVOLITE SEBI DA OVAKO IZGLEDATE NA PLAŽI: U samo jednom potezu riješite se tamnih mrlja ispod očiju!

Zdrav život
NE DOZVOLITE SEBI DA OVAKO IZGLEDATE NA PLAŽI: U samo jednom potezu riješite se tamnih mrlja ispod očiju!
.

Nije tajna da svaka žena želi izgledati lijepo i atraktivno. 

Srećom, ne morate bacati pare na skupe preparate za ljepotu kako biste postigli mlađi i svježiji izgled.

woman-shave-face

Postoje određeni učinkoviti domaći preparati koji će vam pomoći u tome.

U nastavku pogledajte 10 jednostavnih savjeta kako da vaša koža izgleda lijepo i svježe:

lice

1. Slane otopine pomoći će vam smanjiti oticanje i lice će vam izgledati svježije

1ž

Rastopite sol u vodi (otopina treba biti vrlo koncentrirana), potopite ručnik u otopinu i utapkajte ga na lice 10 minuta.

 

2. Usne će vam biti punije pomoću ulja i četkice za zube

2

Nanesite kozmetičko ulje na usne - ulje breskve, bademovo ulje ili redoviti balzam za usne. Zatim uzmite meku četkicu za zube i nježno trljajte po usnama jednu minutu.

 

3. Maslinovo ulje za sjajnu kožu

3

Masiranje lica maslinovim uljem pomaže vam da vaša kožu bude čista, meka i glatka. Prvo, naparite lice, a zatim masirate ulje u lice oko 7 minuta. Da biste postigli najbolje rezultate, ponovite postupak svakih 4-5 dana.

 

4. Med će vam pomoći da se riješite akni

4

Ako vam se pojavi bubuljica na licu neposredno prije važnog sastanka, postoji način da se brzo riješite. Nanesite malo meda na akne i ostavite ga 15 minuta. Zatim ga isperite toplom vodom. Ova metoda pomoći će vam smanjiti veličinu bubuljice i učiniti ga manje vidljivom tako da ga se možete lako sakriti sa šminkom.

 

5. Koristite kapi za oči kako biste spriječili upaljeno lice

5

Još jedan način da se riješite bubuljica. Namočite pamučni jastučić u kapi za ublažavanje crvenila i stavite ga u zamrzivač 3-5 minuta. Zatim nježno pritisnite pamučnu podlogu na upaljeno područje, a bubuljica će postati gotovo neprimjetljiva.

 

6. Napravite domaće sredstvo za skidanje šminke

6

U staklenu posudu umiješajte 3: 1 omjer čiste vode i maslinovog ulja i dobro ga protresite kako bi se sastojci dobro pomiješali. To je to.

 

7. Soda će vam pomoći da se riješite uraslih dlaka

7

Ovaj domaći piling za tijelo je stvarno lako napraviti. U maloj zdjeli, pomiješajte 1 čajnu kašičicu sode, 1 kašičicu zobenih pahuljica i 1 kašiku vode. Dobro promiješajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smjesu na kožu i pustite da odstoji 5 minuta. Zatim isperite toplom vodom.

 

8. Soda će vam pomoći da se riješite tamnih krugova ispod očiju

8

Dodajte čajnu kašičicu sode u čašu vruće vode ili čaja i dobro promiješajte. Namočite pamučnu podlogu u ovu smjesu, a zatim je nanesite na područje pod vašim očima. Pričekajte oko 10-15 minuta, zatim isperite ostatak i koristite hidratantnu kremu. Ponovite ovaj postupak svaki dan i uskoro ćete primijetiti rezultate!

 

9. Maska od banane za zdravu i sjajnu kosu

9

Za pripremu ove maske trebat će vam: 1 banana, 1 jaje, 1 kašika meda i 1/2 čaše tamnog piva. Kombinirajte sve sastojke u maloj zdjeli i promiješajte dok ne postane glatka. Nanesite smjesu na kosu i ostavite nekoliko sati. Zatim isperite toplom vodom. Koristite ovu masku jednom sedmično i vrlo brzo ćete vidjeti iznenađujuće rezultate!

 

10. Kokosovo i ulje lavande za duže trepavice

10

Kombinirajte 1/2 čajnu kašičicu kokosovog ulja s 2 do 4 kapljice eteričnog ulja lavande. Pomoću pamučne blaznice nježno nanesite smjesu na trepavice, pokrivajući ih od korijena do vrha. Slijedite ovaj savjet barem tri puta sedmično, a trepavice će postati deblje i sjajnije.

 

 

Ne propustite