Kim Jong Un je u Sjevernoj Koreji zabranio nošenje farmerki i ima odličan razlog za to

E buraz
Kim Jong Un je u Sjevernoj Koreji zabranio nošenje farmerki i ima odličan razlog za to
.

U nizu besmislenih i bizarnih zakona, Severna Koreja dobila je još jedan zakon, zbog kog ih osuđuje cijeli svijet.

Htjeli to ili ne, ljudi su počeli da Sjevernu Koreju nazivaju zemljom sa najbizarnijim zakonima i pravilima

1

Na primjer, frizura koju odaberete mora biti odobrena od strane vlade. Takođe, Vlada odlučuje ko će živjeti u glavnom gradu, a posjedovanje Biblije je ilegalno

2

LJETO JE GOTOVO, A OVE PRIZORE SA PLAŽA NIKAKO DA ZABORAVIMO: Sve i nekako, ali ovaj pod brojem ČETIRI je zaista zabrinjavajući

A ukoliko ste osuđeni i uspete da pobjegnete iz zatvora, 3 naredne generacije u vašoj porodici će biti kažnjene, vaše bake i deke, roditelji i djeca

3

Još jedno bizarno pravilo pridružilo se ovom nizu

4

Da, dobro ste vidjeli, u Sjevernoj Koreji je od sada zabranjeno nositi plave farmerke

5

Dakle, bićete kažnjeni ukoliko ih nosite, ali zašto?!

6

Njih je postalo ilegalno nositi jer su one simbol kapitalističkog zapada, a najviše Amerike. Ovim pravilom, njihova vlada šalje jasnu antiameričku i antizapadnjačku poruku

7

Plave farmerke se najviše nose širom svijeta, a sada je to u Sjevernoj Koreji zabranjeno zakonom. Ali ni to nije sve

8

Čudna stvar je to što je bilo planirano da Sjeverna Koreja izvozi farmerke Švedskoj još 2009. godine. Izvozili bi im farmerke brenda "Noko"

Nakon međunarodnog negodovanja i osuda, u Sjevernoj Koreji je dozvoljena proizvodnja plavih farmerki, ali ne i nošenje istih

9

SHVATILA DA MOŽE BITI BILO KOJA SLAVNA OSOBA: Nećete moći zaustaviti smijeh kada vidite ostale slike

Sine Benjaphorn s Tajlanda shvatila je da može biti što god poželi i na svojem Instagramu počela objavljivati fotografije na kojima se kostimira u slavne zvijezde i junake. Svojim domišljatim kostimima lagano osvaja simpatije javnosti, a do sada je skupila 58.000 Instagram fanova. Neke od njezinih uradaka pogledajte u nastavku.

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

22

23

27710510-10159894119165057-1321240668-o-660x360

ISMIJAVA BIZARNE FOTOGRAFIJE SLAVNIH: Kada vidite ostale nećete moći zaustaviti smijeh

Emanuele Ferrari je mladić iz Italije koji na domišljate načine rekreira slike poznatih. To često znači da mora napraviti i vlastite verzije skupih haljina, a kako mu to polazi za rukom i zašto na Instagramu ima preko 700.000 obožavatelja, provjerite u nastavku.

1

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

naslovna

26

27

28

29

 

FATALNA KRALJICA ZA KOJOM SU MUŠKARCI GUBILI GLAVU: Evo kako je zaista izgledala Kleopatra, OVO NISMO OČEKIVALI (FOTO)

Kleopatra se oduvijek smatrala jednom od povijesnih ljepotica.

Međutim, nitko nije znao kako je ona zaista izgledala i je li bila takva ljepotica kao što su pričali.

1

Ono što piše u povijesnim zapisima je da je ona godine 48. pr. Kr. je, koristeći svoje zavodničke i diplomatske sposobnosti, uspjela Gaja Julija Cezara privući na svoju stranu u dinastičkom sukobu i tako sebi osigurati vlast nad Egiptom. Cezaru je poslije rodila sina Cezariona.

2


Nakon Cezarove smrti je zavela Cezarovog generala i pristašu Marka Antonija, kojemu će roditi djecu i na čijoj strani će se boriti u ratu protiv Oktavijana. Nakon bitke kod Akcija 31. godine pr. Kr. pobjednički Oktavijan je okupirao Egipat i učinio ga rimskom provincijom. Kleopatra je počinila samoubojstvo i s njom je za nekoliko stoljeća nestalo samostalne egipatske države.

3


Plutarh, grčki biograf Marka Antonija, pisao je o vijeku nakon Kleopatrine smrti, a spomenuo je da Kleopatra nije bila klasična ljepotica, ali su je neodoljivom učinili njen nježan glas i inteligencija.

4


Dion Kasije Kokejan, rimski povijesničar grčkog porijekla, napisao je da je ona bila pojam ljepote za svoje vrijeme, a u prilog joj je išao divan glas, kao i njene “čari” koje je znala da upotrebi kako bi svima bila privlačna.

Postoje samo tri skulpture u klasičnom stilu koje pokazuju kako bi Kleopatra mogla izgledati, kao i nekoliko skulptura koje prikazuju cijelu figuru u egipatskom stilu. Međutim, problem s njima je što sve prikazuju – potpuno različite žene.

5

 

Na kovanom novcu Kleopatra je prikazana “muškobanjasto”, a ima i specifičan nos. Povijesničari vjeruju kako je ona željela portret s jakom vilicom jer je to bio znak snage. Te kovanice su nastale u ranoj fazi Kleopatrine vladavine, a dizajnirane su tako da izgledaju kao kovanice iz Ptolomejeve vladavine, a glavna karakteristika svakog vladara bila je ta da ima veliki nos.

6

 

Sali En Ashton sa Sveučilišta Cambridge koristila je slike drevnih artefakata, uključujući prsten iz Kleopatrine vladavine, te je sve prizore spojila u jedan, a ovo je rezultat:

7

 
Jeste li je ovakvu zamišljali?

Bićete prijatno iznenađeni kada vidite kako bi Diznijeve princeze i djevojke izgledale kada bi stvarno postojale na ovom svijetu

Spremite se za oduševljenje, ovo se ne viđa svaki dan!

Bel

1

Belin nos je možda uvijek "zaboden u knjige", ali to ne mora da znači da nema lijep nos. Sa ovakvim izgledom, kao da je obična djevojka iz knjižare.

Arijel

2

Da li ste i vi tokom 90-ih pevali pjesmu bez teksta iz "Male sirene" i pretvarali se u bazenu da ste sirena? Ne? Možda smo samo mi to radili. Ovaj realističan izgled Arijel je zaista prelijep.

Aurora

3

"Uspavana ljepotica" je stari crtani film i Dizni je od nje pravio mnoge figurice, ali ovaj prikaz Trnove Ružice zaista je neprepoznatljiv.

Pepeljuga

4

Ono što je zaista lijepo kod ovih slika je to što su sve predstavljene onako kako su većinom vremena izgledale, ne samo u njihovom zanosnom izgledu. Zaista je teško vidjeti Pepeljugu obučenu u nešto drugo osim svoje balske haljine i staklenih cipelica.

Alisa

5

Mi smatramo da je Jirka uradio odličan posao u predstavljanju ovih likova. Mala Alisa izgleda začuđeno i znatiželjno, čak i pomalo uplašeno, baš onako kako bi trebalo da se osjeća u Zemlji Čuda.

Pokahontas

6

Diznijeva, kao i opšteprihvaćena verzija sa Divljeg zapada, većinom je ublažila priču o njoj. Ne bi bila priča za malu decu da je bila upola mlađa od svog voljenog, bila zarobljena i ubijena u svojim ranim 20-im.

Snježana

7

Dizni ima mnogo franšiza o princezama, ali Snježana je bila prva ikada.

Esmeralda

8

Esmeralda je često zaboravljen lik iz "Zvonara bogorodične crkve" i taj crtani je dosta drugačiji od ostalih Diznijevih. Nema princa, nema princeze. Tematika religijskog progona. Vrlo zabavno.

Jasmin

9

Sviđa nam se kako je autor Jirka Vatanen predstavio Jasmin. Jednostavno je da 2D likovi izgledaju tako lijepo i da imaju lijepe detalje.

Ursula

10

Da li je trebalo da vas upozorimo da ovdje ima i zlikovaca? Da, žao nam je. Ova verzija Ursule je zaista jeziva i fantastična. Ona ima tako preuveličane karakteristike u crtaću, da je veoma super vidjeti ih u ovoj varijanti.

Mulan

11

Mulan zbilja ne dobija dovoljno pažnje. Nije bila princeza, ali je spasila Kinu! I bila je realna osoba!

Tiana

12

Nije verzija iz crtaća, to bi bilo neobično. Znamo da su autorove slike foto-manipulacija, a ne pravi crteži, ali moramo se zapitati čije je oči koristio da je dobio takvo svjetlucanje očiju.

Džejn

13

Zaboravili ste na nju, zar ne? "Tarzan" je bio popularan kada je izašao, ali nije zadržao pažnju kao ostali crtaći. Nikada ne bismo primjetili koliko Džejn ima sličnosti sa Megi Gilenhal.

Zlatokosa

14

Sviđa nam se njen izgled. Izgleda tako kreativno, veselo, provodi dosta vremena u sobi... ovo zaista izgleda kao animacija.

Megara

15

Meg u suštini nije princeza (nije bila udata za princa, samo je imala dečka koji je bio polu-bog), ali je i dalje sjajna. Zbog cijelog stila crtanog filma o Herkulesu, teško nam je da zamislimo kako bi izgledali likovi u stvarnosti.

 

 

Ne propustite