ZAVRŠENA HITNA SJEDNICA ZBOG KOSOVA, VUČIĆ DONIO ODLUKU: Policija je dobila jasan zadatak!

Region
ZAVRŠENA HITNA SJEDNICA ZBOG KOSOVA, VUČIĆ DONIO ODLUKU: Policija je dobila jasan zadatak!
.

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost završena je nakon skoro dva sata. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obratio se medijima nakon sjednice.

Kako je rekao, analizirana je političko-bezbjednosna situacija, stanje u organima i službama bezbjednosti u sistemu odbrane i obavještajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbjednosta situacija u našem i širem regionu.

vucic

Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke, a da je predsjednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke.

On je naveo da su bezbjednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje "agenturnog djelovanja" pojedinih političara i sveštenika.

Danas smo razgovarali o činjenici da se 1930 dana ne sprovodi dogovor o ZSO. Velika je sramota što danas u Srbiji moramo da govorimo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju sporazuma od strane Prištine”, rekao je Đurić, javljaju Agencije.

On je naveo da je situacija takva i jer su pojedini Srbi “optuživali sopstvenu državu da planira zločine protiv sopstvenog naroda, da planira nekakve scenarije”.

vucic

Pozicija Srbije je oslabljena i sistematski je slabljena lažima, izmišljotinama”, rekao je Đutić.

On je dodao da će Srbi sa Kosova i Metohije da poslušaju ape li savet koji su dobili od predsednika.

“Mi ćemo, kada je reč o Srbima na KiM, da ostanemo, mirni i pribrani, nećemo nasedati na bilo kakve provokacije, nastavićemo da štitimo mir”, rekao je on.

vucic

Sjednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji, trajala je nešto više od dva sata.

Predsjednik Srbije je u pismu građanima Kosova Srbe pozvao na smirenost i nereagovanje na eventualne provokacije koje bi mogle biti iskorišćene kao povod uza neku unilateralnu akciju Prištine.

Poručio im je da Oluje na Kosovu neće biti i da je Srbija spremna da ih zaštiti u slučaju potrebe, odnosno da će političkim metodama obezbijediti njihovu sigurnost i budućnost na Kosovu.

 

Ne propustite