Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Aktuelno
Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima
.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, preporučuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. 

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Treševine, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik.  

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila u oba smijera, a na GP Ivanica na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 do 40 minuta. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, zbog radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj. Alternativni granični prijelaz je Bosanska Kostajnica-Hrvatska Kostajnica, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite