Legendarna fotografija koja je FASCINIRALA ljude širom svijeta, a sada je i otkrivena cijela istina koja se krila oko nje : Evo o čemu se radi

E buraz
Legendarna fotografija koja je FASCINIRALA ljude širom svijeta, a sada je i otkrivena cijela istina koja se krila oko nje : Evo o čemu se radi
.

Potreba za pažnjom inspiriše mnoge da rade stvari od kojih druge podilazi jeza. Ljubitelji ekstremnih sportova i opasnog života, svakog dana preplavljuju društvene mreže fotografijama svojih poduhvata. Ovaj Brazilac je inspirao mnoge da krenu njegovim putem, a pogledajte šta se krilo iza zavjese ovog smjelog dostignuća.

Igranje sa životom

1

Brazilski fitnes fanatik Luis Fernando Kandela je napravio niz fotografija u kojima prkosi viseći sa litice Peda Do Telgrafo. Na predivnim fotografijama se može vidjeti kako visi, držeći se samo šakama i koristeći, ništa drugo osim sirove snage.

GDJE MESSI TROŠI NOVAC, KAD MU JE KUĆA KATASTROFA?! Ljudi kad vide slike na Instagramu, ZGROZE SE!

Sirova snaga

2

„Ovo je ubjedljivo najopasniji štos koji sam probao“, napisao je Kandela na društvenim mrežama. „Jedina stvar koja me je držala je bila moja snaga“, dodao je Brazilac „svaki napor u teretani je bio priprema za ovu priliku“.

Inspiracija drugima

3

Poveo je djevojku da fotografiše nevjerovatne slike, na kojima levitira sa stene koja je na 299 metara nadmorske visine. Te fotografije su podstakle i druge da se popnu na litice i provere svoju snagu.

Djevojka je bila prestravljena

4

Luis je tvrdio da je djevojka u početku protestovala.“Djevojka mi je bila prestravljena, ali ja sam bio odlučan da se fotografišem“.Njegova namjera je bila da motiviše druge da naprave slične fotografije. „Preporučujem svima, nevjerovatno je postignuće“.

Svi na stijenu!

5

„Morate dobro da znate šta radite da ne biste pali sa ovolike visine“, upozorio je starosedelac Rio De Žaneira. Prateći Luisove fotografije, mnogi žitelji Rija su pohrlili na liticu.

Za sve uzraste

6

„Ja ovo radim već godinama i volim to da radim“, Kandela je podijelio svoje iskustvo „ imate jedan život i treba da ga živite, nema zabave u dosadi“. Dodao je još „Iskustvo je bilo nevjerovatno – strašno, ali neverovatno“.

Do same ivice

7

Ovaj momak proslavlja svoj uspjeh.

Upomoć!

8

Drugi su se pak više drznuli!

Mogu da letim!

9

Sjedenje na ivici litice je inspirativno!

Spasite me!

10

Izgledaju kao da se lijepo zabavljaju, iako im prijateljica visi sa litice.

Spasavanje u sumrak

11

Prelijepo doba dana za spasavanje sa litice.

Skok

12

Ovaj momak skače! Šta se dešava?

Otkrovenje

13

Serije fotografija koje su inspirisale mnoge da krenu Luisovim putem su trikovi sa foto aparatom. Istina je da je visina litice oko 274 metara, ali postoji plato samo nekoliko metara ispod.

Neimpresivno!

14

Kada se istina saznala, slike „nevjerovatnih“ postale samo „lijepe“. Impresivno je što ovaj mladić može ovako da drži svoje tijelo, ali je on daleko od neustrašivog.

Trik sa fotoaparatom

15

Kada se iseče kamen ispod, i fotoaparat postavi u ugao nagore prema vodi, dobija se iluzija da ova osoba rizikuje svoj život.

Turistička atrakcija

16

Ova optička atrakcija, smještena ispred Rio De Žaneira privlači mnoge turiste.

Ne propustite